Procurorii CSM au boicotat o sedinta de plen cruciala

Data: 14 May 2019, 12:20 | autor: L.J. | 1 comentarii | 650 afisari

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii – condusi de vicepresedintele CSM Nicolae Solomon (foto) – au boicotat sedinta de plen de marti, 14 mai 2019, in care ar fi trebuit sa fie dezbatute doua subiecte esentiale.


Este vorba pe de o parte despre validarea castigarii de catre judecatorul Lucian Netejoru a concursului pentru un nou mandat in fruntea Inspectiei Judiciare, iar de cealalta parte despre organizarea concursului pentru numirea in functia de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Concursul pentru SIIJ trebuie sa aiba loc ca urmare a faptului ca seful de pana acum al sectiei speciale, procurorul Gheorghe Stan, a fost numit de catre Camera Deputatilor intr-un post de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Pe cale de consecinta, sedinta nu s-a tinut din cauza lipsei de cvorum. Anuntul a fost facut de catre presedinta CSM, judecatoarea Lia Savonea:

Din pacate, constatam ca nu s-a indeplinit cvorumul legal, asa incat sedinta nu poate sa continue, urmand sa fie reprogramata la o data si o ora ulterioara, la care membrii pot ajunge”.

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat la iesirea din sedinta Plenului CSM ca aceasta a fost anulata din lipsa de cvorum: Am inteles ca nu este cvorum – asa a anuntat doamna presedinta de sedinta. Inca nu am inteles motivele si i-am rugat sa-mi comunice cand va avea loc noua sedinta a CSM-ului”.

 

Acelasi lucru s-a intamplat cu sedinta Sectiei pentru procurori, programata tot marti, 14 mai 2019. Pe ordinea de zi figurau mai multe solicitari de delegari, prelungiri de delegari si continuari de activitate, precum si o lista de procurori pe care sectia ar fi urmat sa i-i propuna presedintelui Klaus Iohannis pentru numire.

Comentarii

# DODI date 15 May 2019 15:39 0

Cooperativa NUFĂRUL când nu are de spălat păcatele procurorilor se ocupă u pătarea lucrurilor care ar putea merge bine. Și trotul se face spre satisfacția lumpenului de la Cotroceni.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.