Procuror ofensat din cauza ca Inspectia Judiciara i-a facut dosar

Data: 22 martie 2020, 11:23 | autor: L.J. | 0 comentarii | 431 afisari

Un procuror s-a aratat ofensat din cauza ca Inspectia Judiciara i-a facut dosar disciplinar.


 

Este vorba despre procurorul Bogdan Codreanu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, cel pe care IJ l-a trimis in judecata disciplinara in septembrie 2019 pentru exercitarea functiei cu rea-credinta (art. 99 lit. t teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor) – click aici pentru a citi.

Tot atunci, in septembrie 2019, Codreanu s-a adresat Sectiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii, pentru ca aceasta sa-i apere independenta si reputatia profesionala pe care i le-ar fi afectat Inspectia Judiciara prin dosarul mentionat. Totusi, procurorii CSM i-au respins solicitarea, prin Hotararea nr. 886 din 29 octombrie 2019.

In schimb, Bogdan Codreanu a insistat, adresandu-se din nou Sectiei pentru procurori a CSM cu plangere prealabila impotriva hotararii de mai sus. La randul ei, sectia l-a respins din nou, in sedinta de marti, 17 martie 2020.

Minuta Sectiei pentru procurori:

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea, ca neintemeiata, a plangerii prealabile formulate de domnul Codreanu Bogdan, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, impotriva Hotararii Sectiei pentru procurori nr. 886 din data de 29.10.2019”.

>> Hotararea nr. 886/2019 a Sectiei pentru procurori din CSM

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.