Procuroarea laudata de Kovesi a primit o veste proasta de la CSM

Data: 30 iulie 2020, 17:47 | autor: L.J. | 0 comentarii | 794 afisari

O procuroare de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti laudata in trecut de Laura Kovesi (foto) a primit o veste proasta de la CSM. Este vorba despre procuroarea Virginia Chirita.Astfel, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat "respingerea propunerii de prelungire a delegarii in functia de procuror sef al Sectiei de proceduri speciale a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a doamnei CHIRITA VIRGINIA, procuror la aceasta unitate de parchet”.

Procuroarea Virginia Chirita, alaturi de alti procurori, a fost evidentiata de Laura Kovesi in 2010, pe cand se afla la conducerea PICCJ, pentru merite deosebite.

Iata mesajul pe care l-a transmis atunci Kovesi:

“Dragi colegi,
 
'Ziua Justitiei' este un moment in care trebuie sa remarc efortul constant pe care il depuneti in perioada dificila pe care o traversam.

In acelasi timp, pe fondul accentuatei crize a resurselor umane, incarcatura mare de dosare pe procuror constituie in continuare o problema majora a sistemului judiciar, fapt ce se resimte ca o puternica presiune asupra fiecaruia dintre noi.

In anul 2009 Ministerul Public a inregistrat  aproape 1,4 milioane de dosare penale, de peste 8 ori mai mult decat in anul 1989 si de 3 ori mai mult fata de anul 2000, in conditiile in care numarul de procurori este aproape acelasi. Numarul de dosare pe care le-am solutionat a crescut in fiecare an, ajungand in anul 2009 la 500.000, de aproape 4 ori mai mare decat in anul 1989 si cu o treime mai mult decat in anul 2000. Chiar si in aceste conditii, am reusit ca peste 75% din cauze sa fie solutionate in mai putin de 6 luni de la sesizare.

Este o ocazie sa va multumesc pentru eforturile depuse si rezultatele atinse, dar si pentru devotamentul si daruirea cu care va indepliniti activitatea. Stiu ca nu este usor sa gasim, dar mai ales sa pastram, un echilibru intre timpul dedicat profesiei, cu toate privatiunile pe care le implica si viata personala de care sa te poti bucura, fara restrictii".

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.