PROCUROAREA FLORENTINA MIRICA, VICTORIE LA INALTA CURTE - “Este de prisos a mai analiza criticile din recurs ce tind a sustine existenta vinovatiei”

Data: 16 October 2019, 12:15 | autor: L.J. | 0 comentarii | 605 afisari

Lumea Juridica prezinta Decizia 49/2019 in dosarul 2253/1/2018 prin care Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti a respins recursul pe care Inspectia Judiciara l-a formulat impotriva hotararii Sectiei pentru procurori a CSM din 27 iunie 2018, prin care se respinsese actiunea disciplinara impotriva fostei procuroare DNA Florentina Mirica, in prezent la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Este vorba despre cauza in care Florentina Mirica a fost acuzata de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. j) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii”. Procuroarea a fost trimisa in judecata disciplinara in anul 2016, dupa ce a dezvaluit numele unui denuntator sub acoperire din dosarul Gabriel Oprea-DIPI, pe care il instrumenta la DNA. In iunie 2018, Sectia pentru procurori a respins actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara. La randul ei, Inspectia a atacat cu recurs la ICCJ hotararea procurorilor CSM, insa actiunea a fost respinsa.


Minuta Inaltei Curti:

“Respinge recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 6P din 27 iunie 2018, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 8/P/2016, ca nefondat. Definitiva”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.