Procuroarea cu trei sanctiuni disciplinare a luat decizia

Data: 24 mai 2020, 10:07 | autor: L.J. | 2 comentarii | 2445 afisari

O procuroare-activista care a primit pana in prezent trei sanctiuni disciplinare cere Consiliului Superior al Magistraturii sa-i aprobe pensionarea.Este vorba despre procuroarea Anca Beatrice Resmelita de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, delegata la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta. Numele ei apare pe lista magistratilor care in 2017 s-au opus modificarii legilor justitiei.

In noiembrie 2019, procuroarea Anca Beatrice Resmelita de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina a fost sanctionata disciplinar pentru abaterea prevazuta la art. 99 lit. k din Legea 303/2004: „
absente nemotivate de la serviciu, in mod repetat sau care afecteaza in mod direct activitatea instantei ori a parchetului”.

Pentru aceeasi abatere, CSM a pedepsit-o pe Beatrice Resmelita la data de 8 noiembrie 2018 cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pe o perioada de 6 luni. Procuroarea a declarat recurs la ICCJ.

In 2016, procuroarei Resmelita i-a fost taiat salariul cu 10% timp de 3 luni, dupa ce CSM i-a aplicat sanctiune pentru urmatoarele abateri disciplinare:

- litera h: „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”;

- lit. m: „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”;

- lit. t: „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta
”.

Comentarii

# DODI date 24 mai 2020 19:10 -2

Pentru absențele nemotivate de la serviciu dar și pentru diferitele ”servicii” făcute serviciilor merită să primească o pensie nesimțită. Doar așa, intrând în pensie, se reduce numărul procurorilor pupincuriști și se lasă loc unei speranțe (deșarte) de mai bine în sistem.

# Magdalena date 10 iunie 2020 05:42 0

Dodi .... de nu Cunoști speța lasă jos clonțul ... Acest personaj a fost hăituit de șefi pt a da decizii favorabile unor interlopi apropiați de șefii parchetelor .... Așa ca ... de ce vorbim (???)

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.