PROCESUL NEPOTULUI LUI GIGI BECALI - “Recurenta nu poate invoca propria culpa”

Data: 02 December 2019, 13:48 | autor: L.J. | 0 comentarii | 429 afisari

Prin Decizia 239/2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul declarat de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor.

   Prin actiunea inregistrata sub nr. 2625/2/2012 pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, reclamantul Vasile Geambazi a chemat in judecata pe paratul Statul Roman prin Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor solicitand instantei ca prin hotararea ce o va pronunta in cauza sa dispuna obligarea paratului:

- sa emita decizia reprezentand titlul de despagubire pentru suma de 297.630.000 lei, potrivit raportului de evaluare intocmit in Dosarul nr. 22716/FFCC/2010, in 30 de zile de la data expirarii termenului de 6 luni, instituit de O.U.G. nr. 4 din 13 martie 2012;

- sa plateasca penalitati in cuantum de 200 lei pentru fiecare zi de intarziere peste data stabilita de instanta pentru emiterea deciziei de catre parat.

In motivarea actiunii, reclamantul a aratat faptul ca parata Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor a refuzat in mod nejustificat sa emita actul administrativ aflat in discutie, cu toate ca documentatia aferenta este completa, iar imobilul pentru care urmeaza sa fie acordate despagubiri a fost evaluat de catre expertul desemnat in cauza de catre autoritatea publica.

Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, prin sentinta nr. 3355 din 21 mai 2012, a admis in parte actiunea formulata de reclamantul G.V., a obligat parata Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor sa emita decizia privind titlul de despagubire aferent sumei rezultate din raportul de evaluare inregistrat la parata sub nr. 23285 din 22 iunie 2011, la data expirarii termenului de 6 luni prevazut de O.U.G. nr. 4/2012.

Minuta Inaltei Curti:

“Respinge recursul declarat de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor impotriva sentintei nr. 3355 din 21 mai 2012 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Irevocabila”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.