PROCESUL JURNALISTULUI DAVIDESCU – „Publicarea articolelor nu justifica niciun interes pentru a fi aduse la cunostinta publicului”

Data: 05 June 2019, 12:24 | autor: L.J. | 0 comentarii | 499 afisari

Prin cererea de chemare in judecata inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti, Sectia a IV-a Civila, reclamantul Mircea Nicolae Cotoros, in contradictoriu cu Lucian-Viorel Davidescu si Societatea Academica din Romania – Proiectul Alianta pentru o Romanie Curata, a solicitat daune morale de 100.000 de euro de la parati, precum si eliminarea a patru articole de pe site-urile Riscograma.ro si Romaniacurata.ro in care apare numele reclamantului.


Prin Sentinta civila nr. 250 din data de 13 februarie 2019, judecatoarea Liliana Ion-Chirita de la Tribunalul Bucuresti l-a obligat pe jurnalistul Lucian Davidescu sa ii plateasca, in solidar cu Societatea Academica din Romania, daune morale de 10.000 de euro omului de afaceri Mircea Cotoros, precum si sa stearga de pe Internet cele patru articole de presa reclamate.

Judecator: Liliana Ion-Chirita

Minuta Tribunalului Bucuresti (dosar nr. 19359/3/2018):

„Respinge ca neintemeiata exceptia prescriptiei dreptului material la actiune. Admite in parte cererea. Obliga paratii la retragerea urmatoarelor articole publicate pe site-ul www.riscograma.ro:

- cel din data de 25.01.2014, intitulat „Dezvaluirile lui Guccifer: Seful SRI stia de patru ani ca firma lui Ghita 'a pus la punct un sistem diabolic, bazat pe spagi'”;

- cel din data de 28.01.2014, intitulat „Aparati-l pe Nelu Neacsu”.

Obliga paratii la retragerea urmatoarelor articole publicate pe site-ul www.romaniacurata.ro:

- cel din data de 27.01.2014, intitulat „Ar trebui investigate contractele firmelor lui Sebastian Ghita?”;

- cel din data de 25.06.2015, intitulat „Asocieri mai mult si mai putin secrete. Cine a protejat firmele lui Ghita si Vladescu in afacerile lor cu softurile pentru spitale? (II) ”.

Obliga paratii, in solidar, la plata catre reclamant a sumei de 10.000 Euro, echivalent in lei la data platii, reprezentand daune morale. Obliga paratii, in solidar, la plata catre reclamant a sumei de 8.270,68 lei reprezentand cheltuieli de judecata, constand in: taxa judiciara de timbru, onorariu de avocat, cheltuielile de transport si cazare pentru martorul Neacsu Nelu.

Cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucuresti, sectia a IV-a civila. Pronuntata azi, 13.02.2019, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.

Extras din sentinta Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.