PROCES CU STATUL DUPA ACHITARE DEFINITIVA - “Eventualele erori savarsite de catre magistrati nu pot fi avute in vedere decat la o evaluare a activitatii acestora”

Data: 06 May 2019, 11:57 | autor: L.J. | 0 comentarii | 459 afisari

Lumea Juridica prezinta motivarea Deciziei ICCJ 1051 din 22 martie 2018 prin care a fost respins recursul in procesul intentat Ministerului Finantelor Publice, ca nefondat.

Reclamantul A. a solicitat daune de 1.000.000 euro, aratand ca a fost trimis abuziv in judecata, iar la final a fost achitat definitiv.
Prin cererea inregistrata la data de 24 noiembrie 2015, pe rolul Tribunalului Bucuresti - Sectia a V-a Civila, sub nr. x/x/2015, reclamantul A. a chemat in judecata civila si personal la interogatoriu pe paratul STATUL ROMAN - prin MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE, pentru ca instanta, prin hotararea judecatoreasca ce va pronunta sa dispuna obligarea paratului la plata sumei de 1.000.000 Euro (in echivalent lei la data platii) cu titlu de daune morale pentru prejudiciul adus onoarei, demnitatii si reputatiei sale rezultat dintr-o represiune nedreapta in perioada 22 septembrie 2009 – 22 iunie 2015.
Prin sentinta civila nr.754/14.06.2016 Tribunalul Bucuresti - Sectia V-a Civila a respins, ca nefondata, actiunea in raspundere civila delictuala, asa cum a fost precizata, formulata de reclamantul A. in contradictoriu cu paratul Statul Roman, prin Ministerul Finantelor Publice.
Impotriva acestei sentinte, la data de 23 septembrie 2016 a declarat apel reclamantul A., care a fost inregistrat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a III-a Civila si pentru Cauze cu Minori si de Familie la data de 7 noiembrie 2016.
Prin decizia civila nr. 477 A din 25 mai 2017, pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a III-a Civila si pentru Cauze cu Minori si de Familie a fost respins, ca nefondat, apelul formulat de apelantul-reclamant A., cu domiciliul in Constanta, judetul Constanta si in Braila, judetul Braila – la avocat B., impotriva sentintei civile nr. 754 din 14 iunie 2016 pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia V-a Civila in dosarul nr. x/x/2015, in contradictoriu cu intimatul-parat STATUL ROMAN, prin MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE, cu sediul in municipiul Bucuresti.
Recurentul-reclamant A. a atacat cu recurs decizia instantei de apel.


Minuta ICCJ:

“Respinge recursul, ca nefondat”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.