PROCES CU SOCIETATEA DE ASIGURARI – Decizia ICCJ: ”Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de parata Societatea de Asigurare Reasigurare impotriva Deciziei civile a Curtii de Apel Constanta”

Data: 15 January 2019, 11:18 | autor: L.J. | 0 comentarii | 473 afisari

Prin Decizia 315/2018, ICCJ a respins, ca inadmisibil, recursul declarat de parata Societatea de Asigurare Reasigurare B. SA impotriva Deciziei civile nr. 372 din 7 iunie 2017 a Curtii de Apel Constanta, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal.


Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Constanta, sectia a II-a civila, reclamantul A. a solicitat obligarea paratei Societatea de Asigurare Reasigurare B. SA, in calitate de asigurator, la plata sumei de 2.327,06 lei reprezentand daune materiale, respectiv cheltuieli de transport, tratamente si medicamente suportate de reclamant si generate de accidentul de circulatie suferit in data de 07 august 2014, obligarea paratei la plata sumei de 200.000 euro in echivalent lei din ziua efectuarii platii, reprezentand prejudiciu moral generat de suferinta fizica si psihica suportata de reclamant, cu penalitati de intarziere si cheltuieli de judecata.

Prin incheierea din 28 septembrie 2016, Tribunalul Constanta a dispus suspendarea judecatii cauzei potrivit art. 27 pct. 7 C. proc. pen., pana la rezolvarea in prima instanta a cauzei penale nr. x/254/2016, dar nu mai mult de un an.

Prin incheierea din 26 octombrie 2016, Tribunalul Constanta a dispus repunerea cauzei pe rol, fata de solutionarea in prima instanta a Dosarului penal nr. x/254/2016 al Judecatoriei Mangalia.

Prin Sentinta civila nr. 2310 din 23 noiembrie 2016 Tribunalul Constanta a admis in parte actiunea si a dispus obligarea paratei Societatea de Asigurare Reasigurare B. SA la plata sumei de 75.000 euro in echivalent lei la data platii, reprezentand daune morale; a respins cererea de obligare a paratei la plata daunelor materiale, ca neintemeiata, dispunand obligarea paratei la plata penalitatilor de intarziere de 0,2% calculate pe zi de intarziere de la data ramanerii definitive a hotararii si pana la achitarea integrala a debitului si la plata sumei de 4.000 lei catre reclamant, reprezentand cheltuieli de judecata - onorariu avocat.

Impotriva acestei hotarari au declarat apel reclamantul A. si parata SAR B. SA.

Prin Decizia nr. 372 din 07 iunie 2017 Curtea de Apel Constanta, sectia a II a civila, de contencios administrativ si fiscal, a respins apelul declarat de parata Societatea de Asigurare Reasigurare B. SA, a admis apelul declarat de reclamantul A., a schimbat in parte hotararea apelata in sensul ca a admis actiunea in totalitate, a obligat parata la plata sumei de 200.000. euro, in echivalent in lei la data platii, cu titlu de daune morale si la plata sumei de 6.260 lei cu titlu de daune materiale; a obligat parata la plata penalitatilor de intarziere in cuantum de 0,2% pe zi intarziere, calculate de la data de 05 noiembrie 2015; au fost mentinute dispozitiile privind obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata in fond; a obligat intimata parata la plata sumei de 4.000. lei cheltuieli de judecata in apel catre apelantul reclamant.

Prin incheierea din Camera de consiliu de la 14 iunie 2017, Curtea de Apel Constanta, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, a admis in parte cererea de indreptare eroare materiala formulata de reclamantul A., in sensul ca a inlaturat din dispozitivul Deciziei nr. 372 din 07 iunie 2017 obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata in fond si a obligat intimata parata la plata sumei de 4.000. lei cheltuieli de judecata in apel catre apelantul reclamant.

Impotriva deciziei Curtii de Apel Constanta a declarat recurs Societatea de Asigurare Reasigurare B. SA.

Minuta ICCJ:

„Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de parata Societatea de Asigurare Reasigurare B. SA impotriva Deciziei civile nr. 372 din 7 iunie 2017 a Curtii de Apel Constanta, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal.

Fara cale de atac”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.