PROCES CU SERVICIUL DE INFORMATII EXTERNE – ICCJ a decis: ”Termenul de revizuire este un termen legal imperativ”

Data: 07 februarie 2019, 11:20 | autor: L.J. | 0 comentarii | 601 afisari

Prin Decizia 1145/2018, ICCJ a respins, ca nefondat, recursul declarat de revizuentii A., B. si C. impotriva deciziei nr. 623/A din data de 29 iunie 2017, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a IV-a civila.
Prin decizia civila nr. 623/A din 29 iunie 2017 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a IV-a civila, s-a respins, ca tardiva, cererea de revizuire a deciziei civile nr. 623A/07.10.2016 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a III-a civila, intemeiata pe dispozitiile art. 509 alin. (1) pct. 8 C. proc. civ., formulata de revizuentii A., B. si C., in contradictoriu cu intimatul Serviciul de Informatii Externe.

In motivarea acestei decizii s-a retinut ca hotararea atacata cu revizuire sau, altfel spus, ultima hotarare ramasa definitiva dintre hotararile potrivnice, este decizia civila nr. 623 din 7.10.2016 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a IlI-a Civila in dosarul nr. X/2014.
Impotriva acestei decizii revizuentii au formulat recurs, indicand incidenta motivelor de nelegalitate prevazute la art. 488 pct. 5 si 8 C. proc. civ. si aratand ca in mod eronat curtea de apel a respins, ca tardiva, cererea de revizuire, in conditiile in care acestia nu au cunoscut efectiv motivarea hotararii a carei revizuire au solicitat-o. Sustin ca instanta avea obligatia de a aplica dispozitiile art. 3 din C. proc. civ.

Minuta ICCJ:

“Respinge, ca nefondat, recursul declarat de revizuentii A., B. si C. impotriva deciziei nr. 623/A din data de 29 iunie 2017, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a IV-a civila.

Definitiva”.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.