PROCES CU RADET - „ Interesul in solicitarea formulata nu mai subzista”

Data: 29 August 2019, 12:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 357 afisari

Prin Decizia 805/2019, Inalta Curte de Casatie si Justiție a respins recursul declarat de reclamanti.

Prin cererea inregistrata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti la data de 20 ianuarie 2016, reclamantii Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti si Municipiul Bucuresti, in contradictoriu cu parata Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, au solicitat instantei de contencios administrativ suspendarea actelor administrative reprezentate de:

 

- Ordinul ANRE nr. 152/2015 privind aprobarea pretului de referinta si a preturilor reglementate pentru energia electrica, aplicabile in anul 2016 producatorilor de energie electrica si termica in cogenerare, care beneficiaza de bonus, emis de Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 787 din 22 octombrie 2015 si;

- Ordinul ANRE nr. 153/2015 privind aprobarea valorilor bonusurilor de referinta pentru energia electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta si ale preturilor de referinta pentru energia termica produsa in cogenerare, aplicabile in anul 2016, emis de Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 787 din 22 octombrie 2015, ambele emise de autoritatea parata.

Prin Sentinta civila nr. 1838 din 31 mai 2016, Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, a respins actiunea avand ca obiect "suspendare executare act administrativ" formulata de reclamantii Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti, si Municipiul Bucuresti, in contradictoriu cu parata Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, ca neintemeiata.

Impotriva sentintei civile au declarat recurs reclamantii Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti in insolventa prin administrator judiciar A. si administrator special B. si Municipiul Bucuresti solicitand casarea hotararii recurate si rejudecarea litigiului pe fond si obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecata.

Minuta ICCJ:


„Respinge recursul declarat de reclamantii Regia Autonomă de Distributie a Energiei Termice Bucuresti in insolventă prin administrator judiciar A. si administrator special B. si Municipiul Bucuresti impotriva Sentintei civile nr. 1838 din 31 mai 2016 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, ca fiind lipsit de interes. Definitivă.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.