PROCES CU POLITIA RUTIERA - “Admite plangerea formulata impotriva procesului verbal”

Data: 27 November 2019, 12:01 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1064 afisari

Prin Hotararea din 12.12.2017, Judecatoria Buzau a admis plangerea formulata impotriva procesului verbal intocmit la data de 03.02.2017 si a inlaturat masurile dispuse prin acesta.

La data de 23.02.2017 la Judecatoria Buzau, sub nr. /200/2017 a fost inregistrata plangerea contraventionala formulata de petentul S. N., impotriva procesului verbal seria PBZX.

In motivarea in fapt a plangerii, petentul a invederat ca in momentul in care a fost oprit i s-au cerut actele fara sa i se comunice motivul, iar dupa cateva minute agentul i le-a adus impreuna cu procesul-verbal de constatare a contraventiei comunicandu-i ca a circulat in localitate cu viteza de 71 km/h, pentru care a platit amenda inscrisa in procesul verbal, insa nu a fost instiintat ca are dreptul de a contesta, mai ales ca este la prima abatere si nu cunoaste procedura.

A mai aratat petentul ca nu este de acord cu cele scrise de agentul de politie, nu avea mai mult de 58 km/h drept pentru care solicita sa se prezinte inregistrarea in care sa apara clar valoarea vitezei, numarul masinii, culoarea, soferul, data, ora si faptul ca a fost efectuata anterior o autotestare a aparatului radar cu o masina precedenta, certificatul de omologare a aparatului radar, ordinul de serviciu al agentului si scopul misiunii.

A mai sustinut petentul ca aparatul radar era pozitionat intr-o masina de politie in afara carosabilului, in parcarea benzinariei Cioranca, jud. Buzau ca si cum ar fi stat la panda, in apropiere de un transformator, deci existau surse puternice de radiatii, plus stalp de telefonie mobila, iar aparatul radar are lungimea fascicolului de 400-500 m, fapt ce duce la eroarea masuratorii.

A mai sustinut ca procesul verbal nu este semnat de un martor al agentului de politie, desi se aflau in parcarea unei benzinarii.

Petentul a invederat ca nu recunoaste contraventia, a invocat o buna conduita, in general, si lipsa unor antecedente contraventionale.

Minuta Judecatoriei Buzau:

“Admite plangerea formulata impotriva procesului verbal intocmit la data de 03.02.2017 de IPJ si inlatura masurile dispuse prin acesta”.

Extras din hotararea Judecatoriei Buzau:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.