PROCES CU MINISTERUL DEZVOLTARII - “Nu are calitatea de debitor”

Data: 21 June 2019, 11:22 | autor: L.J. | 0 comentarii | 428 afisari

Prin Decizia 2421/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul declarat de Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Calarasi.

Prin cererea inregistrata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, la data de 9.10.2015, reclamanta Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Calarasi a solicitat, in contradictoriu cu paratul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, anularea Deciziei nr. 28 din 10.04.2015 si a Notei de constatare a neregulilor si de stabilire a corectiilor financiare nr. x/27.10.2014.

Prin Sentinta nr. 162 din 25 ianuarie 2016 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, a fost admisa exceptia lipsei de interes si, in consecinta, a fost respinsa actiunea reclamantei ca fiind lipsita de interes.

Impotriva hotararii pronuntate de instanta de fond a formulat recurs reclamanta Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Calarasi, fiind invocat, in sustinerea caii de atac formulate, motivul de casare prevazut de dispozitiile art. 488 alin. (1) pct. 8 din C. proc. civ.

Recurenta a aratat ca interesul sau in anularea actelor administrative atacate, contrar celor retinute de instanta de fond, este pe deplin justificat, avand in vedere ca prin actele atacate paratul a retinut o abatere in sarcina recurentei, respectiv ca procedura de achizitie pe care Judetul Calarasi a organizat-o in vederea atribuirii executiei de lucrari suplimentare determinate de modificarea solutiilor tehnice nu intruneste conditiile impuse de O.U.G. nr. 34/2006 pentru a fi aplicata.

Minuta ICCJ:

“Respinge recursul declarat de Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Calarasi impotriva Sentintei nr. 162 din 25 ianuarie 2016 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat.

Definitiva”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.