PROCES CU MINISTERUL DE INTERNE – Inalta Curte: ”In mod gresit a admis instanta fondului actiunea reclamantului”

Data: 01 February 2019, 13:44 | autor: L.J. | 0 comentarii | 305 afisari

Prin Decizia 3888/2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursurile formulate de Ministerul Afacerilor Interne si de B. Bucuresti impotriva sentintei nr. 1162 din 6 aprilie 2016 a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal.
Prin actiunea inregistrata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal, reclamantul A. a solicitat, in contradictoriu cu paratii Ministerul Administratiei si Internelor si B. Bucuresti, - anularea Hotararii nr. 13 din 24.03.2010 a Comisiei de Jurisdictie a Imputatiilor din cadrul MAI si, implicit, a actelor administrative emise cu privire la actiunea sa, inclusiv Decizia de imputare nr. 251542 din 12 octombrie 2009 emisa de B. Bucuresti a Jandarmeriei Romane, cu exonerarea sa de la plata sumei de 21.034,18 RON care i-a fost imputata, - repararea prejudiciului material si moral cauzat prin emiterea si executarea actului administrativ atacat.

In fapt, reclamantul a aratat ca in perioada 1999-2003 a urmat cursurile Facultatii de Drept din cadrul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti. Dupa absolvire, in anul 2003, a fost incadrat in cadrul unitatilor Ministerului Administratiei si Internelor, Jandarmeria Romana.

Prin Decizia de imputare nr. 231542 din 12 octombrie 2009, Comisia de cercetare administrativa din cadrul B. Bucuresti a stabilit ca a cauzat MAI, prin trecerea in rezerva prin demisie, o paguba materiala de 21.034,18 RON si a decis angajarea raspunderii sale materiale si imputarea acestei sume.

Minuta ICCJ:

“Admite recursurile formulate de Ministerul Afacerilor Interne si de B. Bucuresti impotriva sentintei nr. 1162 din 6 aprilie 2016 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal.

Caseaza, in parte, hotararea recurata si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante.

Mentine dispozitiile referitoare la solutionarea exceptiei de nelegalitate si cererii privind plata daunelor solicitate de reclamant.

Irevocabila”.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.