PROCES CU MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE - “ Nu a indicat textele de lege pe care isi intemeiaza actiunea”

Data: 06 June 2019, 10:38 | autor: L.J. | 0 comentarii | 421 afisari

Prin Decizia 19/2019 a fost admisa exceptia necompetentei materiale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectia de contencios administrativ si fiscal.

Prin cererea inregistrata la data de 5 decembrie 2018 pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectia de contencios administrativ si fiscal, reclamantul A., in contradictoriu cu paratul Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul Consular, a solicitat obligarea paratului la emiterea actului administrativ necesar obtinerii despagubirilor solicitate sau la trimiterea cererii de despagubiri, formulata de reclamant, catre Guvernul Ungariei, in vederea solutionarii acesteia.

In motivarea cererii, reclamantul a sustinut ca adresa emisa de parat sub nr. x/2857 din 12 noiembrie 2018, ca urmare a cererii adresate de reclamant, este nelegala, prin raspunsul emis paratul refuzand sa solutioneze cererea ce i-a fost adresata.

Prin intampinarea inregistrata la dosarul cauzei la data de 27 decembrie 2018, paratul Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul Consular a invocat exceptia inadmisibilitatii actiunii, exceptia necompetentei materiale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectia de contencios administrativ si fiscal, exceptia lipsei de obiect a actiunii si exceptia lipsei capacitatii procesuale si a calitatii procesuale pasive a paratului.

Minuta ICCJ:

“Admite exceptia necompetentei materiale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectia de contencios administrativ si fiscal. Declina competenta de solutionare a cererii de chemare in judecata formulata de reclamantul A., in contradictoriu cu Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul Consular, in favoarea Curtii de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal.

Fara cale de atac”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.