PROCES CU FEDERATIA ROMANA DE HANDBAL - “Parata nu si-a indeplinit obligatia de a asigura reclamantei serviciile medicale in caz de accidentare la actiunile lotului national”

Data: 07 May 2019, 11:59 | autor: L.J. | 0 comentarii | 269 afisari

Lumea Juridica prezinta motivarea Sentintei 4440/2018 pronuntate pe 28 iunie 2018 de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti prin care sportiva Adriana Tacalie-Craciun a castigat procesul cu Federatia Romana de Handbal.

In timpul unui meci dintre Romania si Spania, desfasurat in decembrie 2014 in cadrul Campionatului European de la Debrecen (Ungaria), Adriana Tacalie (casatorita Craciun) a suferit o grava accidentare la umar, nemaiputand sa joace in respectivul turneu. Sportiva a pierdut aproape o jumatate din anul 2015 cu operatia la o clinica din Dortmund, apoi cu recuperarea postoperatorie. Urmatorii doi ani au fost marcati de tracasari pentru ca Adriana Craciun sa-si recupereze cheltuielile de la Federatia Romana de Handbal, conform contractului semnat de jucatoare cu FRH in 2013. Din cauza faptului ca federatia nu a depus la timp toate documentele necesare, societatea de asigurare Asirom – Vienna Insurance Group a anuntat-o pe jucatoare in mai 2017 ca i s-a prescris dreptul de despagubire.

Pe cale de consecinta, Adriana Tacalie-Craciun a dat in judecata Federatia Romana de Handbal in luna decembrie a aceluiasi an, solicitand cheltuielile medicale pe care nu le putuse recupera de la firma de asigurare. Au urmat 14 luni de proces, pe 28 iunie 2018 Judecatoria Sectorului 1 dandu-i dreptate sportivei. Handbalista a obtinut in instanta de la FRH daune in valoare de 7.719,74 de euro si 2.140 de lei, sumele reprezentand costurile interventiei chirurgicale.

Judecator:

Laura Maria Draica

Minuta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

“Admite cererea formulata de reclamanta CRACIUN (fosta Tacalie) ADRIANA GABRIELA in contradictoriu cu parata FEDERATIA ROMANA DE HANDBAL. Obliga parata la plata sumei de 7.719,74 euro catre reclamanta, echivalentul in lei la data platii la cursul BNR, reprezentand contravaloare costuri interventie chirurgicala si la plata sumei de 2.140 lei reprezentand costuri transport. Ia act ca reclamanta intelege sa solicite cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu apel in 30 de zile de la comunicare ce se va depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 28.06.2018”.

Extras din sentinta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.