PROCES CU CONSILIUL CONCURENTEI - “Aceste motive au fost ignorate de instanta de fond, desi se intemeiaza pe aspecte concrete”

Data: 03 July 2019, 12:03 | autor: L.J. | 0 comentarii | 366 afisari

Prin Decizia 4050/2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul.

Prin cererea inregistrata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII a contencios administrativ si fiscal la data de 31.03.2014 sub nr. 2184/2/2014 reclamanta Compania Nationala „X” SA in contradictoriu cu paratul Consiliul Concurentei a solicitat, in principal, anularea Deciziei nr. 53/2013 in ceea ce priveste sanctionarea sa, iar in subsidiar, anularea in parte a deciziei, in sensul reducerii cuantumului amenzii contraventionale aplicate.

Prin sentinta civila nr. 3541 din 19 decembrie 2014, Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a respins, ca nefondata, cererea formulata de reclamanta Compania Nationala „X” S.A., in contradictoriu cu paratul Consiliul Concurentei.

Impotriva sentintei pronuntate de catre Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal si a incheierii de amanare a pronuntarii din data de 12 decembrie 2014, a declarat recurs reclamanta Compania Nationala „X” S.A., intemeiat pe motivele de nelegalitate prevazute de art. 488 alin.(1) pct.5 si 8 din Codul de procedura civila, solicitand casarea hotararii recurate si trimiterea cauzei spre rejudecare aceleiasi instante.

Minuta ICCJ:

“In temeiul art. 496 raportat la art. 488 alin. (1) pc. 5 din Codul de procedura civila, admite recursul declarat de reclamanta Compania Nationala 'X' S.A. impotriva sentintei civile nr. 3541 din 19 decembrie 2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, caseaza sentinta recurata si trimite cauza spre rejudecare instantei de fond, respingand cererea de solicitare a unui punct de vedere al Comisiei Europene, in temeiul art. 15 alin. (1) din Regulamentul CE nr. 1/2003, formulata de intimatul Consiliul Concurentei”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.