PROCES CU CASA DE PENSII - “Reclamantul este indreptatit sa beneficieze de calcularea punctajului mediu anual”

Data: 10 September 2019, 11:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 659 afisari

Prin Decizia 487/2018, Curtea de Apel Constanta a admis apelul.

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Constanta sub nr.[...]/118/2017, reclamantul a chemat in judecata pe parata Casa Judeteana de Pensii Constanta, solicitand instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa dispuna anularea deciziei nr.[...]/07.09.2017, obligarea paratei sa emita o decizie de recalculare a pensiei, cu luarea in calcul a drepturilor salariale indicate in adeverintele nr. [...]/10.07.2017 si nr. [...]/26.05.2017 eliberate de [...] si obligarea paratei la plata diferentelor de drepturi de pensie, cu cheltuieli de judecata.
Reclamantul mentioneaza ca a depus la dosarul de pensionare adeverintele mentionate si a solicitat recalcularea pensiei, dar parata a respins cererea prin decizia nr. [...]/07.09.2017. Se apreciaza ca prin faptul ca parata nu a valorificat aceste drepturi, a fost incalcat principiul contributivitatii, apreciind ca pentru veniturile salariale mentionate in adeverinte s-a platit CAS si PS, in conformitate cu prevederile legale.
Parata nu a formulat intampinare in termen legal, dar a solicitat respingerea actiunii.
Prin sentinta civila nr. 559 din data de 2 martie 2018, pronuntata in dosarul civil nr. [...]/118/2017, Tribunalul Constanta a respins actiunea civila formulata de reclamant, in contradictoriu cu parata Casa Judeteana de Pensii Constanta, ca nefondata.
Impotriva acestei hotarari, in termen legal a declarat apel reclamantul.

Minuta Curtii de Apel Constanta:

“Admite apelul si schimba in tot sentinta apelata, in sensul ca va admite cererea, va anula decizia paratei nr. [...]/07.09.2017, va obliga parata sa emita reclamantului o noua decizie de recalculare a pensiei pentru limita de varsta cu luarea in considerare a adeverintelor nr..., incepand de la 1.08.2017. De asemenea, va obliga parata sa plateasca reclamantului diferentele de pensie rezultate in urma emiterii noii decizii, incepand de la 1.08.2017”.

Extras din decizia Curtii de Apel Constanta:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.