PROCES CU BIROUL ELECTORAL CENTRAL - “Nu se poate cenzura vointa politica a unui partid de a participa la alegeri intr-o alianta electorala”

Data: 11 July 2019, 12:28 | autor: L.J. | 0 comentarii | 502 afisari

Prin Decizia 1263/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat decizia emisa de Biroul Electoral Central.

Prin Decizia nr. 3/D din 7 martie 2019, Biroul Electoral Central constituit in baza Legii nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European din 2019 a respins protocolul de constituire a aliantei electorale "A.".

Pentru a hotari astfel, BEC a retinut ca a fost investit cu cererea nr. 1/PAE/BEC/PE/2019 din 3 martie 2019, formulata de B., reprezentat prin C., si de D., reprezentat prin E., iar potrivit mentiunilor inscrise la pozitia nr. 125 din Registrul Partidelor Politice, presedintele B. este F. si potrivit mentiunilor inscrise la pozitia nr. 181 din Registru este G..

Prin urmare, cererea de admitere a protocolului de constituire a aliantei electorale "A. "a fost formulata de persoane care nu au calitatea de reprezentanti ai celor doua partide.
B., D. si A. au formulat, in termenul legal, contestatie impotriva Deciziei nr. 3/D/07 martie 2019 emisa de Biroul Electoral Central, in temeiul art. 7 alin. (5) din Legea nr. 33/2007, solicitand anularea deciziei BEC si admiterea Protocolului de constituire a aliantei electorale "A."


Minuta ICCJ:

“Admite contestatia formulata de contestatorii B., D. si A.

Anuleaza Decizia nr. 3D din 7 martie 2019 emisa de Biroul Electoral Central.

Admite protocolul de constituire a aliantei electorale 'A'.

Definitiva”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.