PROCES CU BAROUL BUCURESTI - “A formulat cerere de renuntare la judecata”

Data: 06 August 2019, 12:17 | autor: L.J. | 0 comentarii | 448 afisari

Prin Decizia 4098/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat act de achiesarea Baroului Bucuresti la sentinta pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti.

Prin cererea inregistrata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, la data de 03 noiembrie 2015, reclamantul A. a solicitat, in contradictoriu cu paratii Baroul Bucuresti si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania anularea art. 1 din Decizia nr. 322 din 27 ianuarie 2015, emisa de Baroul Bucuresti;
anularea Deciziei nr. 1099 din 05 iunie 2015, emisa de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania;
obligarea Baroului Bucuresti, prin organul sau competent, Consiliul, sa procedeze la inscrierea reclamantului in tabloul avocatilor incompatibili, ca avocat definitiv.

Prin Sentinta civila nr. 1136 din data de 05 aprilie 2016, Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, a admis actiunea formulata de reclamantul A. in contradictoriu cu paratii Baroul Bucuresti si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania. A anulat in parte Decizia nr. 322 din 27 ianuarie 2015 a Consiliului Baroului Bucuresti, cu privire la art. 1. A anulat Decizia nr. 1099 din 05 iunie 2015 a Consiliului UNBR. A obligat paratul Baroul Bucuresti la emiterea deciziei de inscriere a reclamantului in tabloul avocatilor incompatibili si a obligat paratii la plata sumei de 50 RON catre reclamant, reprezentand cheltuieli de judecata.

Impotriva Sentintei civile nr. 1136 din data de 05 aprilie 2016 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, a declarat recurs paratul Baroul Bucuresti, intemeiat pe dispozitiile art. 488 alin. (1) pct. 8 C. proc. civ., solicitand casarea hotararii recurate si respingerea in totalitate a actiunii ca neintemeiata. Ulterior, la data de 17 octombrie 2018, recurentul-parat Baroul Bucuresti a formulat, in temeiul art. 406 C. proc. civ., o cerere de renuntare la judecata recursului.

Minuta ICCJ:

“Ia act de achiesarea recurentului-parat Baroul Bucuresti la Sentinta civila nr. 1136 din data de 5 aprilie 2016 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Definitiva”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.