PROCES CU ANRP - “Nu reprezinta un caz de contrarietate, ci eventual de jurisprudenta neunitara”

Data: 26 November 2019, 11:20 | autor: L.J. | 0 comentarii | 375 afisari

Prin Decizia 334/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea de revizuire.

Prin Decizia nr. 1379 A din 11 decembrie 2018, Curtea de Apel Bucuresti, sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie, a respins, ca nefondat, apelul declarat de reclamantii A., B. si C. impotriva Sentintei nr. 1189 din 20 septembrie 2017 pronuntata de Tribunalul Bucuresti, sectia a IV-a civila, in contradictoriu cu intimata-parata Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

S-a retinut ca actiunea are ca obiect constatarea refuzului nejustificat al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor de a solutiona cererea privind emiterea titlului de plata conform Deciziei din 18 noiembrie 2009 emisa de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor si obligarea paratei la emiterea acestuia cu sumele actualizate la data platii efective.

Impotriva acestei decizii au formulat cerere de revizuire A., B. si C., intemeiata pe prevederile art. 509 pct. 8 C. proc. civ.

Au aratat ca decizia atacata este contrara Deciziei nr. 1106A din 15 decembrie 2017 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie, in Dosarul nr. x/2016, prin care s-a admis apelul declarat impotriva Sentintei nr. 1622 din 14 decembrie 2016 a Tribunalului Bucuresti, sectia a IV-a civila, si s-a dispus obligarea paratei ANRP sa emita titlul de plata conform Deciziei de despagubire din 18 noiembrie 2009 in cota de 1/2 din valoarea de 1.428.734,50 RON.

Au subliniat faptul ca aceasta solutie a fost adoptata prin stabilirea de catre instanta de apel a faptului ca respectivul litigiu vizeaza o alta situatie decat cea dezlegata prin Decizia nr. 40/2016 a Inaltei Curti.

Minuta Inaltei Curti:

“Respinge cererea de revizuire formulata de A., B. si C. impotriva Deciziei nr. 1379 A din 11 decembrie 2018 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie. Cu drept de recurs in termen de 30 de zile de la comunicare”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.