PROCES CU ANAF - “Reclamanta nu mai are deschisa calea dreptului comun in atragerea raspunderii civile delictuale a societatii debitoare”

Data: 27 May 2019, 12:04 | autor: L.J. | 0 comentarii | 562 afisari

Prin Decizia 489/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul, ca nefondat.

Prin cererea de chemare in judecata inregistrata pe rolul Tribunalului Salaj la data de 28.09.2017, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Cluj Napoca – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Salaj, in reprezentarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru Statul Roman a solicitat, in contradictoriu cu SC X. SRL, in insolventa, prin lichidator judiciar C.I.I. Y., obligarea paratei la plata sumelor de 748.315 lei impozit pe profit şi 2.416.009 lei TVA, la care se adauga accesoriile aferente, incepand cu data naşterii datoriei şi pana la data stingerii acesteia inclusiv.

In drept, actiunea a fost intemeiata pe dispozitiile art. 173, 174 şi 176 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala.

Prin sentinta civila nr. 603 din 3.04.2018 a Tribunalului Salaj a fost respinsa ca neintemeiata actiunea, solutie care a fost mentinuta prin decizia civila nr.113/A din 21.06.2018 a Curtii de Apel Cluj, Sectia I civila, care a respins ca nefondat apelul declarat de reclamanta impotriva hotararii de prima instanta.
Impotriva acestei decizii, in termen legal, a declarat recurs reclamanta, solicitand casarea ei şi admiterea actiunii, astfel cum a fost formulata.

Minuta ICCJ:

“Respinge recursul, ca nefondat”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.