PROCEDURA INSOLVENTEI – Sentinta Tribunalului Bucuresti: ”Toate fondurile din averea debitorului au fost distribuite”

Data: 30 January 2019, 12:30 | autor: L.J. | 0 comentarii | 341 afisari

Prin Sentinta din 25.06.2018, Tribunalul Bucuresti a respins obiectiunile formulate la raportul final intocmit de lichidatorul judiciar al debitorului, de catre creditor, si a aprobat raportul final al lichidatorului judiciar.

Sub imperiul Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului, la data de 15 decembrie 2003 a fost inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti Sectia a VII-a comerciala sub nr. **, devenit ulterior numar in format nou **, cererea creditorului ** care a solicitat, in baza Legii nr. 64/1995, deschiderea procedurii prevazuta de aceasta lege in privinta debitorului **
Prin incheierea pronuntata la data de 10 iunie 2005 s-a dispus deschiderea procedurii falimentului prevazuta de Legea nr. 64/1995 fata de debitorul **. si a fost numit lichidator judiciar **., devenit ulterior **
La data de 18 ianuarie 2016 s-a pronuntat incheierea prin care lichidatorul judiciar **, ca urmarea dizolvarii, a fost inlocuit de **.
Atat lichidatorul judiciar **, cat si ** au procedat la valorificarea bunurilor debitorului si la distribuirea sumelor obtinute din valorificarea acestora.
La data de 7 iunie 2018 lichidatorul judiciar ** a depus Raportul final impotriva caruia creditorul ** a formulat obiectiuni, inregistrate la dosar la data de 15 iunie 2018.
In motivarea obiectiunilor creditorul **arata ca nu sunt indeplinite in totalitate conditiile impuse de legiuitor pentru inchiderea procedurii intrucat potrivit art. 129 din Legea nr. 85/2006 nu a fost convocata adunarea creditorilor de catre judecatorul sindic si nici nu s-au prezentat situatiile financiare finale.
Pe de alta parte, lichidatorul judiciar nu poate fi exonerat sub nici o forma de obligatia prevazuta de art. 20 alin. 1) lit. b), respectiv ale art. 25 lit. a) coroborate cu dispozitiile art. 59 alin. 1) din Legea nr. 85/2006, de a intocmi un raport amanuntit asupra cauzelor insolventei, cu indicarea persoanelor care se fac vinovate de intrarea debitoarei in incapacitate de plata - fapt ce nu s-a implinit in aceasta procedura intrucat lichidatorul judiciar nu a publicat raportul prevazut de art. 59 din Legea nr. 85/2006 in care sa se arate cauzele si imprejurarile care au dus la aparitia insolventei debitorului, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila.
Lichidatorul judiciar nu a formulat cererea de atragere a raspunderii patrimoniale a fostilor administratori statutari si nici nu a pus in vederea creditorilor ca nu va formula acest demers juridic, ingradind dreptul creditorilor de a analiza oportunitatea formularii cererii prevazuta de art. 138 din lege.
La termenul din data de 18 iunie 2018 au avut loc dezbaterile pe fondul obiectiunilor formulate.


Minuta Tribunalului Bucuresti:

“Respinge obiectiunile formulate la raportul final intocmit de lichidatorul judiciar ** al debitorului **., de catre creditorul **
Aproba raportul final al lichidatorului judiciar **.
in baza art. 132 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, inchide procedura insolventei impotriva debitorului ** .
Dispune radierea ** din Registrul Comertului Bucuresti.
In baza art. 135 din lege sentinta de inchidere a procedurii va fi notificata Directiei Generale a Finantelor Publice Bucuresti si Oficiului Registrului Comertului Bucuresti de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru efectuarea mentiunii.
Cu recurs in 10 zile de la comunicare”.

Extras din sentinta Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.