PRIVARE NELEGALA DE LIBERTATE – A solicitat obligarea Ministerului de Finante la plata sumei de 1.000.000 euro reprezentand daune morale si 20178,24 euro daune materiale, contravaloarea contractului de munca pierdut din cauza arestarii. Decizia ICCJ

Data: 15 January 2019, 10:51 | autor: L.J. | 0 comentarii | 397 afisari

Prin Decizia 1282/2018, ICCJ a stabilit competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Bucuresti.


Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti la data de 30 decembrie 2016, reclamantul A. a formulat, in contradictoriu cu Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice, actiune civila pentru recuperarea pagubei suferite prin privarea sa nelegala de libertate in baza unui mandat de arestare, ce a fost executat pe teritoriul Republicii Elene (Grecia), solicitand obligarea paratului la plata sumei de 1.000.000 euro reprezentand daune morale si 20178,24 euro daune materiale, contravaloarea contractului de munca pierdut din cauza arestarii.

Cererea a fost intemeiata pe dispozitiile art. 539 si urmat. din Noul C. proc. pen.

Tribunalul Bucuresti, sectia a V-a civila, prin sentinta nr. 845 din 15 iunie 2017, a admis exceptia necompetentei teritoriale, A declinat competenta de solutionare a cauzei privind pe reclamantul A. in favoarea Tribunalului Iasi si a dispus trimiterea dosarului acestei instante spre competenta solutionare.

Prin sentinta nr. 182 din 1 februarie 2018, Tribunalul Iasi, sectia I civila a admis exceptia necompetentei teritoriale, invocata din oficiu. A declinat, in favoarea Tribunalului Bucuresti, competenta de solutionare a cererii. A constatat ivit conflictul negativ de competenta si a dispus inaintarea dosarului catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea pronuntarii regulatorului de competenta. A suspendat judecata cauzei pana la pronuntarea regulatorului.

Minuta ICCJ:

„Stabileste competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Bucuresti.

Definitiva”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.