Presedintele UNBR: Traim o perioada de provocari fara precedent

Data: 24 martie 2020, 11:23 | autor: L.J. | 0 comentarii | 753 afisari

Presedintele UNBR Traian Briciu (foto) a adresat un mesaj avocatilor, in contextul institurii de urgenta si a epidemiei de coronavirus.


 Briciu declara ca traim o perioada de provocari fara precedent asupra drepturilor fundamentale ale cetatenilor si asupra profesiei de avocat. Potrivit acestuia, se produc schimbari majore in ordinea de drept existenta, care vor avea efecte de durata, dupa ce starea de urgenta se va incheia. 

Iata mesajul lui Traian Briciu:

"Traim o perioada de provocari fara precedent asupra drepturilor fundamentale ale cetatenilor si asupra profesiei de avocat. Se produc schimbari majore in ordinea de drept existenta, care vor avea efecte de durata, dupa ce starea de urgenta se va incheia. Noi, avocatii, suntem in prima linie de aparare a drepturilor cetatenilor. Este menirea noastra sa ramanem alaturi de cetateni, inclusiv in aceste vremuri in care activitatea noastra este restransa fortat prin lege.

La nivelul UNBR se fac demersuri continue pe langa autoritati pentru a include avocatii intr-o arie de protectie specifica profesiilor juridice liberale.Comisia Permanenta studiaza la foc continuu toate posibilitatile pentru a proteja avocatii in interiorul profesiei, fara a ne sacrifica viitorul. Am apelat la solutiile dumneavoastra, avocatii, pentru depasirea acestei perioade dificile si am tinut cont de opiniile majori-tare in toate apelurile catre autoritati si in orice alte demersuri pe care le-am facut de la decretarea starii de urgenta. Este menirea noastra, a UNBR, sa aparam dreptul confratilor avocati la continuitatea vietii profesionale.

Ceea ce facem pentru avocati, facem si pentru societate.Va adresez rugamintea de a ramane aproape de principiile si valorile care ne-au unit ca profesie. A fi avocat inseamna a fi umanist, solidar, onest, de incredere. Acestea sunt valorile profesiei in asteptarile cetatenilor si cum altfel am putea sa le confirmam decat unindu-ne fortele in actiuni de responsabilitate si solidaritate fata de societate”.

Briciu a mai anuntat ca UNBR lanseaza un newsletter tematic UNBR INFO in care avocatii vor gasi masurile luate pana acum de organizatia profesionala pentru protectia lor in contextul situatiei actuale, analize privind impactul unor reglementari la nivelul profesiei, informari de la instante si autoritati public
e (click aici pentru a accesa newsletter-ul).

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.