Presedintele Klaus Iohannis, amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu 2.000 lei

Data: 09 May 2018, 16:08 | autor: L.J. | 0 comentarii | 710 afisari

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii l-a amendat miercuri, 9 mai 2018, pe presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) cu 2.000 lei pentru utilizarea termenului “penali”.

CNCD a stabilit ca utilizarea termenului “penali” de catre Iohannis, reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate a persoanelor care se afla in procedura judiciara fara a fi condamnati. Hotararea a fost luata cu 5 la 4.


In ceea ce o priveste pe sefa DNA Laura Kovesi, CNCD a decis ca utilizarea termenului de “festivalul inculpatilor” de catre procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, nu excede libertatii de exprimare.

 

 

Comunicatul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii:

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in cadrul sedintei de solutionare a petitiilor din data de 09 mai 2018, a adoptat urmatoarea hotarare:

Utilizarea termenului penali” de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate a persoanelor care se afla in procedura judiciara fara a fi condamnati, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicata. S-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 2000 lei. Vot 5 la 4.

Utilizarea termenului de 'festivalul inculpatilor' de catre procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, nu excede libertatii de exprimare, conform jurisprudentei CEDO in domeniu.

Hotarare adoptata cu unanimitate de voturi a celor prezenti.

Colegiul director recomanda ambelor pesoane sa evite formularile care sunt de natura sa afecteze dreptul la demnitate a persoanelor cercetate penal si in cazul carora nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii
09.05.2017
Bucuresti

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.