Presedintele Iohannis a atacat la CCR Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (Documentul)

Data: 20 July 2018, 10:49 | autor: L.J. | 0 comentarii | 621 afisari

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) a atacat joi, 19 iulie 2018, la Curtea Constitutionala, Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.


Administratia Prezidentiala arata in sesizarea facuta la CCR faptul ca in temeiul art. 77 alin. (2) din Constitutie, la data de 6 iulie 2018, presedintele Romaniei a cerut Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: “Ca urmare a acestei solicitari, legea dedusa controlului de constitutionalitate a fost adoptata de Camera Deputatilor, in calitate de prima Camera competenta, in sedinta din data de 9 iulie a.c. si de catre Senat, in calitate de Camera decizionala, in sedinta din data de 10 iulie.
Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost dezbatuta si adoptata cu incalcarea dispozitiilor art. 61 alin. (2) coroborate cu cele ale art. 66 alin. (2) si (3) din Constitutie intrucat, pe de o parte, aceasta lege a fost adoptata in cadrul unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputatilor neconstitutional intrunite, iar pe de alta parte, intr-o sesiune extraordinara pe a carei ordine de zi initiativa legislativa nu putea fi inscrisa la momentul convocarii Camerei Deputatilor.”

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.