Presedintele Curtii Constitutionale: Mandatul judecatorului Petre Lazaroiu este legitim

Data: 06 June 2018, 12:26 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1138 afisari

Valer Dorneanu, presedintele CCR (foto), arata intr-un comunicat de presa ca mandatul judecatorului Petre Lazaroiu expira in 2019 si ca este unul perfect legitim.


Dorneanu a explicat ca Petre Lazaroiu a fost numit in functie de fostul presedinte Traian Basescu pe o perioada de 9 ani, care expira in 2019: “Anterior, domnul Petre Lazaroiu a mai exercitat aceasta functie in perioada 16.09.2008 – 8.06.2010, pe un rest de mandat al fostului judecator Petre Ninosu, care decedase. Prevederile art.68 alin.(3) la care ne-am referit stabilesc ca, in cazul in care perioada pentru care a fost numit noul judecator este mai mica de 3 ani (cum este cazul in speta), acesta va putea fi numit, la reinnoirea Curtii Constitutionale, pentru un mandat complet de 9 ani. Acest text este in vigoare si se bucura in continuare de prezumtia de constitutionalitate”.

Potrivit presedintelui CCR, “o prezumtiva (dar nerealista)” schimbare a statutului judecatorului Petre Lazaroiu n-ar putea avea consecinte decat pe viitor si n-ar afecta deciziile pronuntate anterior de Curte.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.