Premiu de consolare pentru judecatorul care a ratat vicepresedintia ICCJ (Document)

Data: 24 February 2020, 15:41 | autor: L.J. | 0 comentarii | 676 afisari

Judecatorul care a fost respins la concursul pentru ocuparea unui post de vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a primit un premiu de consolare.


Este vorba despre Marian Buda (foto), cel care in noiembrie 2019 a candidat pentru functia de vicepresedinte al ICCJ in materie civila impotriva celei care ocupa deja postul: judecatoarea Gabriela Bogasiu. Amintim ca vicepresedinte in materie penala a fost reinvestit magistratul suprem Iulian Dragomir, in urma aceluiasi concurs de anul trecut.

De data aceasta, judecatorul Marian Buda a fost numit pe 16 ianuarie 2020 in functia de presedinte al Sectiei a II-a civile de la ICCJ, motivarea CSM fiind publicata vineri, 21 februarie 2020.

Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii si-a motivat numirea lui Buda ca presedinte de sectie, pe de o parte, prin faptul ca postul era vacant si nu a existat un contracandidat, iar pe de alta parte prin faptul ca a fost convingator proiectul de management al magistratului suprem.

Cel mai important fragment din hotararea judecatorilor CSM:

Domnul judecator, dupa o prezentare generala a Sectiei a II-a civile, a expus o analiza a activitatii acestei sectii si a masurilor privind imbunatatirea activitatii manageriale a acesteia.

Ca principal obiectiv, domnul judecator a indicat realizarea unificarii practicii judiciare, mentionand desfasurarea lunar a unor sedinte in acest scop, cu publicarea pe intranetul instantei a proceselor verbale in cuprinsul carora sunt consemnate toate discutiile participantilor.

Totodata, domnul judecator a evidentiat existenta unor sincope in activitatea de semnare si finalizare a proiectelor de hotarari, dat fiind faptul ca nu este justificata perioada mare de timp dintre momentul redactarii proiectului de hotarare si semnarea acesteia”.

>> Hotararea nr. 3/2020

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.