PREJUDICIU DE PESTE 2 MILIOANE EURO – Rechizitoriul DNA prin care a fost trimis in judecata omul de afaceri Nelu Iordache: “Au inregistrat in contabilitatea societatii achizitii fictive de materiale publicitare promotionale”

Data: 04 October 2018, 12:49 | autor: L.J. | 0 comentarii | 524 afisari

Prin rechizitoriul din 20.06.2018 in dosarul 157/P/2014, DNA i-a trimis in judecata pe:

IORDACHE NELU;

SC BATA SKY IMOBILIARE SA;

IMAD ALI;

BALUTA (fosta STANCU) MIOARA.

Procurorii DNA au retinut in rechizitoriu faptul ca: “In perioada februarie - aprilie 2011, inculpatul Iordache Nelu, in calitatea de asociat si administrator al SC Bata Sky Imobiliare SA, a inregistrat in contabilitatea SC Bata Sky Imobiliare SA, achizitii fictive de materiale publicitare promotionale in valoare totala de 46.356.636,79 lei, din care TVA in cuantum de 8.972.252 lei.
Prin aceste demersuri inculpatul a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 euro), reprezentand TVA dedusa in mod nelegal. Produsele respective ar fi fost achizitionate de la doua societati administrate de inculpatul Imad Ali.
Ulterior, pana in luna ianuarie 2014, inculpatul Iordache Nelu si-a insusit in mod necuvenit suma de 47.311.243 lei, pe care a 'justificat-o' prin simularea unui imprumut pe care l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA. In acest sens, a incheiat un contract prin care a atestat in mod neadevarat ca a imprumutat societatea cu suma de 11.000.0000 euro.
Acest contract a generat, in sarcina societatii, o obligatie de restituire a sumei respective in favoarea inculpatului Iordache Nelu, desi in realitate firma nu a incasat niciodata vreun ban, in modalitatea de mai sus.
Fiind audiate in prezenta cauza, inculpatele Baluta (fosta Stancu) Mioara, angajata a unei banci, si Ilie (fosta Cristescu) Luiza Maria au declarat in mod mincinos ca, in perioada 18 - 28 aprilie 2011, in unitatea bancara in care prima isi desfasura activitatea, au fost desfasurate operatiuni in sensul celor aratate mai sus, in realitate, nefiind depusa, platita si retrasa vreo suma de bani.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a declarat ca se constituie parte civila in procesul penal cu suma de 8.988.122,01 lei”.

Solutia

“Dispun:

I.Trimiterea in judecata a inculpatilor:

IORDACHE NELU, (...), pentru savarsirea infractiunilor de- evaziune fiscala prevazuta si pedepsita de art. 9 alin. 1 lit. c si alin. 3 din Legea nr. 241 /2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 5 Cod penal.

-delapidare, prevazuta si pedepsita de art.295 alin.1 C.p. raportat la art.308 C.p. si art.309 C.p., cu aplicarea art. 5 Cod penal.

-ambele cu aplicarea art.38 alin.1C.p. 36

SC BATA SKY IMOBILIARE SA (fosta SC (...) SA), inmatriculata in Registrul Comertului cu nr. (...), pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala prevazuta si pedepsita de art. 9 alin. 1 lit. c si alin. 3 din Legea nr. 241 /2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 5 Cod penal.

IMAD ALI, cetatean sirian, (...), pentru savarsirea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala prevazuta si pedepsita de art.48 alin.1 Cod penal raportat la art. 9 alin. 1 lit. c si alin. 3 din Legea nr. 241 /2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 5 Cod penal.

BALUTA (fosta STANCU) MIOARA, (...), pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa prevazuta si pedepsita de art. 273 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal.

ILIE (fosta Cristescu) LUIZA MARIA, (...), pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa prevazuta si pedepsita de art. 273 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal.

(...)

In temeiul art. 329 din C. proc. pen., prezentul rechizitoriu insotit de cinci copii certificate si de dosarul cauzei se transmite TRIBUNALULUI BUCURESTI, instanta competenta sa judece cauza in fond, potrivit art. 36 alin. 1 lit.c C.p.p., urmand a fi citate urmatoarele persoane:

INCULPATI

IORDACHE NELU - (...).

SC BATA SKY IMOBILIARE SA (fosta SC (...) SA) - (...).

IMAD ALI – (...).

BALUTA MIOARA – (...).

ILIE LUIZA MARIA – (...).

MARTORI: 37

(...)

PARTE CIVILA:

Agentia Nationala de Administrare Fiscala – mun. Bucuresti, str. Apolodor nr.17, sector 5 (pentru infractiunea de evaziune fiscala).

Se stabilesc cheltuielile judiciare in cuantum total de 50.000 lei care, in conformitate cu disp. art. 272 C. pr. pen., urmeaza a fi suportate de catre inculpatii IORDACHE NELU, SC BATA SKY IMOBILIARE SA (fosta SC (...) SA), IMAD ALI, BaLUTA MIOARA si ILIE LUIZA MARIA”.

Extras din rechizitoriu:

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.