Predoiu, esec partial la Inalta Curte

Data: 01 December 2019, 13:06 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1704 afisari

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu (foto), a suferit un esec partial la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Anuntul a fost facut de catre ICCJ vineri, 29 noiembrie 2019.


Amintim ca Predoiu a lansat, in perioada 25-30 noiembrie 2019, o consultare a tuturor instantelor si parchetelor din Romania, cu urmatoarele patru intrebari (click aici pentru a citi):

1. Schema de pensionare anticipata a magistratilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrarii in vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?

2. Trecerea la completele de 3 judecatori in apel. Consideram pertinente aceleasi intrebari mentionate supra la pct. 1).

3. Noul ciclu temporal de scolarizare la INM. Consideram pertinente aceleasi intrebari mentionate supra la pct. 1).

4. Sectia pentru investigarea infractiunilor speciale din justitie. Se impune desfiintarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a infiintat si revenirea la statust quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a infiintat si in ce sens anume?”

La randul lor, judecatorii de la instanta suprema au raspuns in sens contrar asteptarilor ministrului in doua puncte, cel mai nevralgic fiind cel legat de

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.