Predoiu a reusit sa evite masuri drastice ale UE pe tema penitenciarelor

Data: 06 decembrie 2019, 14:14 | autor: L.J. | 0 comentarii | 634 afisari

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu (foto stanga), a reusit sa evite masuri drastice ale Uniunii Europene impotriva Romaniei pe tema starii penitenciarelor autohtone.


Predoiu a obtinut joi, 5 decembrie 2019, amanarea unei rezolutii critice a UE la adresa sistemului penitenciar din Romania. S-a intamplat la reuniunea de la Strasbourg a Comitetului Delegatiilor Ministrilor in format Drepturile Omului (CM-DH).

Evenimentul a fost dedicat supravegherii executarii hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului. De asemenea, oficialul roman s-a intalnit cu presedintele CEDO, judecatorul Linos-Alexandre Sicilianos (foto dreapta).

Comunicatul Ministerului Justitiei:

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a participat la reuniunea din 5 decembrie de la Strasbourg a Comitetului Delegatiilor Ministrilor in format Drepturile Omului (CM-DH) dedicata supravegherii executarii hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului, prezidata de domnul Panayiotis Beglitis, reprezentantul permanent al Greciei pe langa Consiliul Europei.

Dupa trei ore de dezbateri intense, in urma pozitiei si argumentelor prezentate de Ministerul Justitiei din Romania, Comitetul de Ministri a hotarat sa amane emiterea unei rezolutii critice la adresa sistemului penitenciar din Romania si sa emita in loc o decizie de recomandare. Ministrul Justitiei a fost asistat la dezbateri de E.S. ambasadorul Razvan Rusu, reprezentantul permanent al Romaniei pe langa Consiliul Europei, agentul guvernamental al Romaniei pentru CEDO, Simona-Maya Teodoroiu, precum si de o echipa de experti din cadrul Ministerului Justitiei si MAE.

Ministrul Justitiei multumeste pe aceasta cale tuturor membrilor echipei interministeriale.

Ministrul Justitiei a mai avut o intrevedere cu Presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului, domnul Linos-Alexandre Sicilianos si vineri o intrevedere cu reprezentantii Serviciului de Executare a Hotararilor CEDO.

'A fost o dezbatere dificila cu rezultate pozitive pentru Romania. Dar trebuie sa gandim, redactam si aplicam un plan urgent de masuri integrate pentru a rezolva durabil problema conditiilor din penitenciare si siguranta cetatenilor si de a stopa condamnarile Romaniei la CEDO. Ma bucur sa am sprijinul Primului Ministru in aceasta directie', a declarat Ministrul Justitiei”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.