Politista acuzata de DNA de santaj

Data: 31 august 2020, 17:21 | autor: L.J. | 0 comentarii | 12944 afisari

O politista de la Politia Sectorului 6 este acuzata de DNA de santaj, impotriva acesteia fiind instituita masura controlului judiciar.Potrivit DNA, sub amenintarea unui presupus dosar penal pentru evaziune fiscala, ar fi constrans un medic estetician de la o clinica privata sa-i dea suma de 15.000 de euro, atat pentru ea cat si pentru o alta persoana.

Iata comunicatul DNA:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 20 august 2020, a inculpatei MOROIANU ALINA-GEORGIANA, subcomisar de politie in cadrul D.G.P.M.B. - Politia Sector 6 – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, pentru savarsirea infractiunii de santaj.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii octombrie 2019, inculpata Moroianu Alina-Georgiana, in calitate de ofiter de politie in cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice sector 6, sub amenintarea unui presupus dosar penal pentru evaziune fiscala, ar fi constrans un medic estetician de la o clinica privata sa-i dea suma de 15.000 de euro, atat pentru ea cat si pentru o alta persoana.

Inculpata Moroianu Alina-Georgiana i-ar fi cerut medicului estetician suma respectiva pentru o fosta pacienta nemultumita de interventia chirurgicala efectuata de acesta, amenintandu-l totodata cu depunerea unei plangeri pentru malpraxis si cu comiterea unor acte de violenta din partea pacientei si a prietenului acesteia.

Ulterior, inculpata Moroianu Alina-Georgiana ar fi primit direct de la medicul estetician suma de 15.000 de euro din care si-ar fi pastrat suma de 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemultumite.

Totodata, procurorii au mai dispus fata de inculpata Moroianu Alina-Georgiana luarea masurii sechestrului asigurator asupra sumelor de 2.000 de euro si 16.100 lei ridicate de la aceasta cu ocazia perchezitiei domiciliare.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpata trebuie sa respecte mai multe obligatii intre care sa nu paraseasca teritoriul Romaniei si sa nu se aproprie si sa nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta
Inculpatei i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatei i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.