Politist bucurestean, acord de recunoastere cu DNA

Data: 09 February 2020, 09:07 | autor: L.J. | 0 comentarii | 411 afisari

Directia Nationala Anticoruptie condusa de Calin Nistor (foto) a dispus sesizarea instantei de judecata cu acordul de recunoastere a vinovatiei a unui politist.


 

Potrivit DNA, este vorba despre Constantin Cirje, ofiter de politie judiciara in cadrul Politiei Sectorului 3 - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, la momentul comiterii faptei, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:


“In perioada 13-24 octombrie 2016, inculpatul, in calitatea anterior mentionata, a pretins de la administratorul unei societati comerciale, coinculpat in cauza, foloase care nu i se cuveneau, respectiv doua centrale termice, boiler si accesorii, iar ulterior, in data de 01 noiembrie 2016, a primit prin intermediar, aceste bunuri in valoare totala de 34.895 lei. Inculpatul Cirje Constantin, pe parcursul urmaririi penale, a consemnat suma de 34.895 lei in vederea confiscarii speciale prin echivalent. Pretinderea si primirea s-au facut de catre ofiterul de politie in legatura cu atributiile sale serviciu, astfel incat acesta sa dispuna o solutie favorabila omului de afaceri intr-un dosar de evaziune fiscala.

In prezenta aparatorului ales, inculpatul a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- 3 ani inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Dosarul de urmarire penala privind pe inculpatul CIRJE CONSTANTIN, impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Bucuresti.

In aceeasi cauza, la data de 16 decembrie 2019, procurorii au dispus sesizarea aceleiasi instante, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei inculpatului administrator al societatii comerciale, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de dare de mita.
In continuare, in aceeasi cauza, se desfasoara acte de urmarire penala fata de inculpatul PETRE GHEORGHE, primar al localitatii 1 Decembrie, judetul Ilfov, cercetat sub control judiciar pentru infractiunea de luare de mita.
Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.