PNL si USR, esec la Curtea Constitutionala

Data: 05 June 2019, 17:31 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1136 afisari

Partidul National Liberal si Uniunea Salvati Romania au suferit un esec miercuri, 5 iunie 2019, la Curtea Constitutionala a Romaniei – condusa de Valer Dorneanu (foto).


CCR a respins ca inadmisibile obiectiile de neconstitutionalitate formulate de catre deputatii celor doua formatiuni politice in legatura cu proiectul de lege privind modificarea articolului 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

In aceeasi zi, Curtea Constitutionala a Romaniei a respins in unanimitate, ca neintemeiate, sesizarile senatorilor USR privind numirea judecatorului Cristian Deliorga si a procurorului Gheorghe Stan in posturi de judecatori CCR.

Minutele CCR privindu-i pe Deliorga si Stan:

A. Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la Hotararea Camerei Deputatilor nr.17/2019 pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala, sesizare formulata de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvati Romania din Camera Deputatilor;

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neintemeiata, sesizarea de neconstitutionalitate si a constatat ca Hotararea Camerei Deputatilor nr.17/2019 pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala este constitutionala in raport cu criticile formulate.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Camerei Deputatilor.

B. Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la Hotararea Senatului nr.20/2019 pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala, sesizare formulata de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvati Romania din Senat;

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neintemeiata, sesizarea de neconstitutionalitate si a constatat ca Hotararea Senatului nr.20/2019 pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala este constitutionala in raport cu criticile formulate.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Senatului”.

Decizia Curtii Constitutionale privind modificarea art. 12 din Legea 78/2000 a fost luata

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# DODI date 5 June 2019 21:00 +4

Scremutele sesizări ale limbricilor acoperiți ai SRI (respectiv usd+pnl) s-au dorit doar un joc de imagine pentru a respecta ”tradiția” de a ataca la CCR tot ce emană din partea coaliției. Lucru pe care îl face și sfertodoctul de la Cotroceni. Cu același ”succes”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.