PLATA PENTRU EXMATRICULAREA STUDENTULUI - “Este indeplinita conditia vinovatiei”

Data: 09 May 2019, 12:14 | autor: L.J. | 0 comentarii | 248 afisari

Prin Hotararea 3893/2018, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus obligarea paratei la plata in favoarea reclamantului a sumei de 2.400 de lei cu titlu prejudiciu cauzat.

Prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti la data de … sub numar de dosar …, reclamantul A.D. a solicitat instantei ca prin hotararea pe care o va pronunta, in contradictoriu cu parata Universitatea I.M., sa dispuna obligarea acesteia la plata sumei de 2400 de lei reprezentand daune materiale aduse prin emiterea Deciziei nr. 116 din data de 05.06.2014, cu cheltuieli de judecata.

In motivare, reclamantul arata ca prin Decizia nr. 116 din data de 05.06.2014 a fost exmatriculat definitiv din cadrul Universitatii I.M. in anul V de studii. Prin Sentinta civila nr. … pronuntata la data de … de Tribunalul Bucuresti, instanta a dispus suspendarea acestui act, pana la solutionarea in fond a actiunii avand ca obiect anularea deciziei de exmatriculare.
Prin Decizia nr. 89 din data de 13.03.2015, parata a dispus reinmatricularea reclamantului, insa acesta a pierdut un an de studii din momentul exmatricularii si pana in momentul reinmatricularii. Se arata ca pana la finalizarea studiilor, reclamantul era angajat in functia de desenator tehnic, corespunzatoare studiilor sale, avand un salariu de 1250 de lei, iar dupa finalizarea studiilor a fost angajat in functia de arhitect cladiri cu un salariu de 1450 de ei.

Ca urmare a exmatricularii abuzive, reclamantul arata ca i s-a produs un prejudiciu, respectiv a fost lipsit de posibilitatea angajarii pe un post superior si deci nu a beneficiat de un salariu mai mare timp de un an.

La data de 13.04.2018, parata a formulat intampinare, prin care a solicitat respingerea cererii ca neintemeiata. In motivare, parata arata ca reclamantul se foloseste de o prezumtie, in sensul ca faptul ca a fost reinmatriculat nu face dovada ca in lipsa exmatricularii acesta s-ar fi angajat pe un post superior si ar fi beneficiat de un salariu mai mare. Se arata ca nu exista o certitudine ca si in ipoteza in care reclamantul nu ar fi fost exmatriculat, acesta ar fi promovat toate examenele si proiectul de licenta.


In drept, intampinarea a fost intemeiata pe dispozitiile art. 205 C. proc. civ.

In probatiune, parata nu a solicitat incuviintarea vreunei probe si nu a depus niciun inscris.

Minuta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

„Dispune obligarea paratei la plata in favoarea reclamantului a sumei de 2400 de lei cu titlu prejudiciu cauzat. Dispune obligarea paratei la plata in favoarea reclamantului a cheltuielilor de judecata compuse din suma de 173 lei cu titlu de taxa judiciara de timbru si suma de 1190 de lei cu titlu de onorariu aparator ales”
.

Extras din hotararea Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.