PLATA CONCEDIULUI MEDICAL - “Parata nu se poate degreva de obligatia de plata”

Data: 15 October 2019, 11:27 | autor: L.J. | 0 comentarii | 346 afisari

Prin Hotararea din 5 iunie 2019, Tribunalul Bucuresti a admis, in parte, cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta.
 
Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale sub nr.** la data de ***, reclamanta **a chemat in judecata parata ** si a chemat in garantie **,  solicitand instantei ca prin hotararea ce o va pronunta  sa dispuna obligarea paratei la plata cuantumului banesc aferent concediului medical incepand din luna aprilie pana in prezent conform certificatelor medicale, cu cheltuieli de judecata.
In motivare a aratat ca este angajata societatii parate avand functia de lucrator comercial, pe durata nedeterminata, cu timp de lucru partial de 4 ore/zi, de la data de 15.08.2013 si ca, a  fost diagnosticata cu tumoare pulmonara dreapta si a fost operata la data de 25.09.2017.
A mai aratat reclamanta ca, incepand cu luna aprilie 2018 pana in prezent, nu i-au fost platite indemnizatiile de concedii medicale depuse la angajatorul care a motivat ca nu i s-au virat banii in cont de catre **, lucru neadevarat deoarece, a depus certificatele de concediu medical pana la data de 5 a fiecarei luni, mai putin luna octombrie cand a fost eliberat in doua transe, deoarece au fost insumate 365 de zile si ca, a solicitat o adeverinta de salariu pentru a depune dosarul pentru handicap, insa lunar, incepand cu luna aprilie, erau trecute sume pe care nu le-a primit, spunandu-i-se ca le are de asteptat.

Minuta Tribunalului Bucuresti:

“Admite in parte cererea de chemare in judecata formulata de reclamant. Obliga parata sa plateasca reclamantei indemnizatia de concediu medical cuvenita, incepand cu luna aprilie 2018 pana la data incetarii calitatii de asigurat.
Respinge cererea de chemare in garantie formulata de parata, ca neintemeiata.
Cu apel in 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Bucuresti Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, sub sanctiunea nulitatii".


Extras din hotararea Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.