Persista problemele legate de Protocolul UNBR-MJ-PICCJ (Document)

Data: 10 February 2020, 11:56 | autor: L.J. | 0 comentarii | 395 afisari

Persista problemele legate de Protocolul dintre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Ministerul Justitiei si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, semnat la 14 februarie 2019.


Baroul Bucuresti – in frunte cu decanul Ion Dragne (foto) – a publicat sambata, 8 februarie 2020, adresa trimisa in ziua precedenta celor trei parti semnatare (respectiv UNBR, MJ si PICCJ), in care le semnaleaza dificultatile cu care se confrunta avocatii din oficiu care asista suspectii si inculpatii in faza de urmarire penala.

Aceste dificultati – cauzate in principal de existenta in protocol a unor dispozitii neclare, precum si lipsa unor prevederi exprese – provoaca in ultima instanta intarzieri sau chiar omisiuni de plata a onorariilor.

In aceste conditii, Baroul Bucuresti le solicita celor trei institutii care au semnat protocolul reluarea consultarilor pentru rezolvarea problemelor semnalate de avocati. Situatia este cu cu atat mai stringenta, cu cat aparatorii din oficiu au cerut deja Baroului Bucuresti sprijin pentru organizarea unui protest, constand in retragerea in bloc a aparatorilor din oficiu din faza de urmarire penala, aminteste institutia condusa de Ion Dragne.

>> Comunicatul Baroului Bucuresti

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.