Pensia magistratilor. Hotararea ICCJ

Data: 14 March 2019, 12:50 | autor: L.J. | 0 comentarii | 677 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – a solutionat in sedinta din 11 martie 2018 cinci sesizari in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.


Printre sesizarile solutionate se numara dezlegarea de drept privind dispozitiile din Codul de procedura civila privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, executarea silita sau pensia magistratilor. 

Iata deciziile pronuntate de ICCJ:

Decizia nr.9 in dosarul nr. 3059/1/2018

“Respinge, ca inadmisibila, sesizarea formulata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a civila, in dosarul nr. 34079/303/2015, in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept:

'Daca sunt incidente dispozitiile art. 416 alin. (1) din Codul de procedura civila privind perimarea, in cazul suspendarii de drept a judecarii cererii, conform art. 64 alin. (4) din acelasi cod, si daca reluarea judecarii procesului se face prin cerere de redeschidere, formulata de una dintre partile din proces, sau opereaza din oficiu, dupa pronuntarea hotararii de catre instanta de apel'.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila”.

Decizia nr.10 in dosarul nr. 3095/1/2018

“Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Constanta - Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, in dosarul nr. 897/118/2018, privind pronuntarea unei hotarari prealabile si, in consecinta, stabileste ca:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.