Participantii la Scoala de Vara „Camp Kennedy” au vizitat Ministerul Justitiei

Data: 11 August 2017, 17:59 | autor: L.J. | 0 comentarii | 273 afisari

 

Ministerul Justitiei a transmis joi, 10 august 2017, un comunicat de presa privind vizita la Ministerul Justitiei a participantilor la scoala de Vara pentru Educatie Civica, Participare Activa si Leadership - „Camp Kennedy”, organizata de Ambasada Statelor Unite in Romania impreuna cu American Councils for International Education.


Iata comunicatul Ministerului Justitiei:

Astazi, 10 august 2017, cei 40 de participanti la scoala de Vara pentru Educatie Civica, Participare Activa si Leadership - „Camp Kennedy”, organizata de Ambasada Statelor Unite in Romsnia impreuna cu American Councils for International Education, au vizitat Ministerul Justitiei. scoala de Vara intitulata „Camp Kennedy” se desfasoara in Bucuresti, in perioada 8-14 august 2017. Programul işi propune sa ofere liceenilor din Romsnia, cu vsrste intre 16 si 18 ani, oportunitatea de a invaţa cum funcţioneaza statul de drept, care este rolul cetaţeanului in societatea democratica şi cum pot sa se implice activ, aducsnd schimbari pozitive in comunitaţile din care provin.

Tinerii au fost primiti de domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justitiei si de doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat.

Raspunzand intrebarilor acestora, ministrul justitiei a explicat procedura de adoptare a actelor normative, clasificarea lor si rolul Ministerului Justitiei in aceasta procedura. Au fost prezentate, in acest cadru, si raporturile juridice de ordin constitutional dintre autoritatile publice, cu accent pe rolul Guvernului in statul de drept, rolul si semnificatia programului de guvernare, cu referire punctuala la masurile pe care acesta le cuprinde la capitolul corespunzator justitiei.

Intrebarile formulate au vizat, de asemenea, problematica prevenirii si combaterii coruptiei, rolul si masurile concrete luate la nivelul Ministerului Justitiei in acest sens, cadru in care ministrul justitiei a prezentat elemente de baza vizsnd Strategia Nationala Anticoruptie, subliniind importanta activitatii de prevenire a faptelor de coruptie.

La finalul intalnirii, atst domnul ministru cst si doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, i-au indemnat pe cei prezenti sa valorifice toate oportunitatile de dezvoltare care le sunt oferite, pentru o foarte buna pregatire si fundamentarea viitoarelor alegeri profesionale. Si chiar daca, inclusiv prin intermediul acestui program, tinerii vor alege calea studiilor in strainatate, sa se intoarca in Romania.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.