Panica la CA Alba Iulia. Cati angajati au fost confirmati cu COVID-19

Data: 01 iulie 2020, 16:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2652 afisari

UPDATE

Activitatea Curtii de Apel Alba Iulia a fost suspendata pentru zilele de joi, 2 iulie 2020, si vineri, 3 iulie 2020, astfel incat sediul instantei sa fie dezinfectat si igienizat.

Comunicatul CA Alba Iulia:

„In urma recomandarilor primite de la reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Alba echipa  manageriala a Curtii de Apel Alba Iulia a hotarat suspendarea intregii activitati a instantei in zilele de joi 02.07.2020 si vineri 03.07.2020 pentru efectuarea unor proceduri de dezinfectie si igienizare generala in Palatul de Justitie, in toate spatiile ocupate de instanta.
Prin urmare, atat cauzele aflate pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia in zilele de joi si vineri, cat si amanarile de pronuntare din aceste zile vor fi reprogramate la date ulterioare, ce vor fi aduse la cunostinta  partilor si persoanelor interesate. De asemenea, se suspenda temporar in zilele de joi 02.07.2020 si vineri 03.07.2020 programul cu publicul al compartimentelor  Arhiva, Registratura si Biroul de informare si relatii publice.
In perioada 02.07-03.07.2020, pentru comunicarea de documente catre instanta sunt disponibile adresa de e-mail ca-albaiulia@just.ro sau numarul de fax 0258810286 iar pentru informatii suplimentare puteti contacta telefonic Biroul de informare si relatii publice din cadrul instantei, exclusiv la numarul de telefon mobil 0746100207”
.

---

Este panica la Curtea de Apel Alba Iulia – condusa de judecatorul Liviu-Gheorghe Odagiu (foto) – dupa ce mai multi angajati au fost depistati cu coronavirus.


Miercuri, 1 iulie 2020, instanta a anuntat ca cinci angajati au iesit pozitivi marti, 30 iunie 2020, la testul COVID-19, iar doua cazuri au fost incerte. In rest, celelalte 116 persoane testate s-a dovedit ca nu au contractat virusul.

Alarma a fost data dupa ce duminica, 28 iunie 2020, un angajat al instantei s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgente din Spitalul Judetean Alba Iulia cu simptome de viroza respiratorie, fiind confirmat cu SARS-Cov-2.

Comunicatul de miercuri al instantei:

Marti, 30.06.2020, intreg personalul Curtii de Apel Alba Iulia aflat in activitate, 123 de persoane au fost testati pentru COVID-19 prin metoda ”pooling”. Rezultatele testarii comunicate astazi de reprezentantii D.S.P. Alba evidentiaza ca marea majoritate a personalului nu s-a infectat cu noul coronavirus, in timp ce pentru 5 colegi testele au fost pozitive iar in alte doua cazuri incerte. Pentru personalul din cadrul compartimentelor publice (registratura, arhiva, biroul de informare si relatii publice) rezultatele testelor de ieri au fost negative. Pentru siguranta colegilor si a publicului nostru, personalul instantei va fi retestat la sfarsitul saptamanii.

Curtea de Apel Alba Iulia colaboreaza indeaproape cu reprezentantii D.S.P. Alba si urmeaza toate masurile recomandate astfel incat activitatea de judecata si a compartimentelor publice sa se desfasoare in conditii normale si de maxima siguranta pentru angajati si public deopotriva. In acest sens, facem din nou apel catre toti participantii la activitatea judiciara sa respecte cu strictete masurile de prevenire a infectarii cu coronavirus (COVID-19) anuntate public de catre Curtea de Apel Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia va manifesta in continuare maxima transparenta, astfel incat justitiabilii si profesionistii din sistemul judiciar sa fie imediat si permanent informati prin toate mijloacele de informare disponibile. In cursul zilei de astazi vom reveni cu precizari referitor la cum se va desfasura in perioada urmatoare activitatea instantei.

Reamintim ca la nivelul Curtii de Apel Alba Iulia a fost declansata ancheta epidemiologica dupa ce duminica un angajat al Curtii de Apel Alba Iulia a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 in urma prezentarii la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul S.J.U. Alba Iulia cu simptome de viroza respiratorie, care au debutat in cursul zilei de sambata seara”.

Comunicatul initial:

Duminica, 28.06.2020, un angajat al Curtii de Apel Alba Iulia a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 in urma prezentarii la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroza respiratorie, care au debutat in cursul zilei de sambata seara.

Inca din cursul zilei de duminica 28.06.2020 au fost anuntati reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Alba iar luni 29.06.2020 a fost declansata ancheta epidemiologica si au fost identificati contactii directi care urmeaza sa fie testati individual. Pentru restul angajatilor instantei va fi realizata testarea de grup prin metoda pooling.

Pana in prezent niciun alt angajat al instantei nu a manifestat simptome de infectare iar colegii contacti directi cu cel mai mare risc de infectare au ramas in autoizolare la domiciliu, urmand sa fie testati individual. Activitatea instantei se desfasoara in continuare in conditii normale iar Curtea de Apel Alba Iulia colaboreaza indeaproape cu reprezentantii DSP Alba si urmeaza toate masurile recomandate.

Reamintim pe aceasta cale ca respectarea cu strictete a masurilor de protectie si prevenire a infectarii cu coronavirus (COVID-19) anuntate public de catre Curtea de Apel Alba Iulia, care depinde in mare masura si de conduita responsabila a publicului din instante, ne va permite sa trecem impreuna cu bine peste aceasta perioada. In acest sens, ne mentinem recomandarile pentru publicul instantei, transmise inca de la inceputul pandemiei:

-Evitarea prezentei la sediul instantei, in cazul in care aceasta nu este absolut necesara si limitarea stationarii in incinta Palatului Justitiei doar pentru timpul strict necesar indeplinirii obligatiilor judiciare sau profesionale;

-Folosirea exclusiv a mijloacelor electronice de comunicare cu instanta, de transmitere a documentelor si de informare disponibile permanent la nivelul instantei:

e-mail ( ca-albaiulia@just.ro - Registratura; cosmin.muntean@just.ro - Biroul de informare si relatii publice) fax (0258810286) telefon (0258810289 - Arhiva, Registratura; 0258819877, 0746100207 Biroul de informare si relatii publice);

-Utilizarea aplicatiei informatice DOSAR ELECTRONIC pentru informare sau studierea dosarului si limitarea deplasarii fizice la Arhiva instantei sau la celelalte compartimente publice;

-Exprimarea acordului pentru citarea si comunicarea actelor de procedura in format electronic prin intermediul aplicatiei 'TDS' (Trimitere Document Securizat) si eliminarea astfel integral a contactului fizic cu documentele de procedura comunicate de instanta prin intermediul serviciilor postale;

-Utilizarea exclusiva a telefonului sau adresei de e-mail pentru informare si solicitarea de lamuriri inclusiv, cu privire la masurile aplicate in aceasta perioada”.

sursa foto: Alba24.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.