Organizatia magistratilor europeni, apel catre presedintele Klaus Iohannis

Data: 07 June 2018, 12:46 | autor: L.J. | 0 comentarii | 5257 afisari

Organizatia magistratilor europeni MEDEL “condamna incheierea de protocoale secrete intre institutile din cadrul autoritatii judecatoresti si Serviciul Roman de Informatii, ce submineaza statul de drept, democratia, independenta sistemului judiciar si dreptul la un proces echitabil, incalcand astfel drepturile fundamentale ale romanilor protejate de Constitutie si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului”, se arata intr-o Rezolutie adoptata in plenara de la Bruxelles din data de 24 mai 2018.


Prin aceeasi Rezolutie, organizatia indeamna la incetarea atacurilor impotriva Curtii Constitutionale si solicita Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis (foto) sa denunte public aceste protocoale si totodata, in calitate de presedinte al CSAT, sa se asigure ca “serviciile secrete nu mai intervin in niciun mod in procesul judiciar”.

De asemenea, magistratii europeni “cer autoritatilor Uniunii Europene sa sustina cu fermitate ca lupta impotriva coruptiei nu poate fi realizata prin utilizarea metodelor nedemocratice de investigare penala, similare celor sovietice”.

Organizatia a mai solicitat “publicarea tuturor protocoalelor incheiate intre institutiile din cadrul autoritatii judecatoresti si serviciile secrete romanesti, astfel incat acestea sa poata fi evaluate de catre societate, magistrati si avocati”. Nu in ultimul rand, organizatia “saluta decizia actualului Consiliu Superior al Magistraturii de a publica protocolul secret incheiat de Consiliul precedent cu SRI si incurajeaza Consiliul sa ia toate masurile necesare pentru a clarifica pe deplin modul, metodele si amploarea implicarii SRI in procedurile judiciare”.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.