ORDONANTA PARCHETULUI, DESFIINTATA DE JUDECATORUL DE DREPTURI SI LIBERTATI - “Procurorul nu face o motivare clara”

Data: 07 November 2019, 12:15 | autor: L.J. | 0 comentarii | 350 afisari

Prin Hotararea 68/2019, Tribunalul Prahova a desfiintat, in parte, Ordonanta din data de 27.12.2018 a Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.

La data de 13.02.2019 a fost inregistrata pe rolul Tribunalului Prahova contestatia formulata de numitul F.S. impotriva Ordonantei Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, prin care s-a dispus instituirea masurii asiguratorii asupra bunurilor/valori identificate conform procesului verbal din data de 24.12.2018 asupra nimitului F.S.

In motivarea plangerii, numitul F.S. a aratat ca solutia dispusa de procuror este neintemeiata, bunurile fiind ridicate fara o justificare legala in raport cu ingerinta directa asupra dreptului de proprietate. Precizeaza prin aparator ales ca a depus la dosar un set de inscrisuri doveditoare in raport de sumele de bani retinute, bunurile sechestrate, din care rezulta provenienta bunurilor si a sumelor de bani, insa nu a primit un raspuns.

Sustine ca aspectele retinute in motivarea ordonantei nu corespund adevarului, fiind doar supozitii, aspecte neprobate, in conditiile in care are calitate de asociat, administrator a trei societati comerciale. Mai arata ca nu exista probe cu privire la infractiunea  retinuta, nu s a procedat la audierea sa, desi a facut demersuri legale, nu cunoaste daca se fac  cercetari cu privire la o fapta retinuta in sarcina sa, sau doar la o ipotetica fapta de evaziune fiscala.

Minuta Tribunalului Prahova:

“In baza art. 250 alin. 1 C.p.p., admite in parte contestatia formulata de numitul F.S., impotriva Ordonantei din 27.12.2018 a Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, prin care s-a dispus instituirea masurii asiguratorii asupra bunurilor/valori identificate conform  procesului verbal din data de 24.12.2018 asupra nimitului F.S. cu ocazia depistarii si desfiinteaza in parte Ordonanta din data de 27.12.2018 a Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, inlatura masura asiguratorie asupra sumei de 211.219 lei si dispune restituirea sumei de 211.219 lei catre inculpat”.

Extras din hotararea Tribunalului Prahova:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.