O NOUA VICTORIE A LUI IOHANNIS LA CCR - “Admite obiectia de neconstitutionalitate”

Data: 08 November 2019, 11:10 | autor: L.J. | 0 comentarii | 331 afisari

Lumea Juridica prezinta Decizia 537/2019 privind solutionarea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind transmiterea unor imobile aferente infrastructurii portuare din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Transporturilor aflate in concesiunea Companiei Nationale ,,Administratia Porturilor Dunarii Fluviale”-S.A. Giurgiu in domeniul public al comunei Cetate, obiectie formulata de Presedintele Romaniei.

In motivarea sesizarii de neconstitutionalitate, autorul obiectiei sustine ca prin continutul sau normativ legea dedusa controlului de constitutionalitate contravine art.1 alin.(4) si (5), art.61 alin.(1), art.102 alin.(1), art.120 alin.(1), precum si art.147 alin.(4) din Constitutie.

Dispozitiile art. 860 alin. (3) din Codul civil, care reglementeaza trecerea unui bun din domeniul public al statului in domeniul public al unitatii administrativ-teritoriale si invers, contin doua teze: prima teza vizeaza bunurile ce formeaza obiectul exclusiv al proprietatii publice a statului, iar teza a doua are in vedere bunurile aflate in domeniul public al statului, dar care nu fac obiectul exclusiv al proprietatii publice. Bunurile care nu constituie obiect exclusiv al proprietatii publice pot fi transferate din proprietatea publica a statului in cea a unitatilor administrativ­ teritoriale in conditiile procedurale prevazute de art.9 alin.(1) din Legea nr.213/1998, dispozitii aflate in vigoare la momentul adoptarii legii de catre Parlament, respectiv prin hotarare a Guvernului.

Extras din decizia CCR:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.