Nucleara: Livia Stanciu ar putea fi zburata din CCR

Data: 07 February 2019, 12:01 | autor: L.J. | 6 comentarii | 4770 afisari

Judecatoarea Livia Stanciu (foto) ar putea fi zburata din Curtea Constitutionala a Romaniei in cazul intrarii in vigoare a unui proiect de lege.


Este vorba despre o initiativa de act normativ elaborata de catre deputatul PSD Liviu Plesoianu, privind excluderea din CCR a judecatorilor care, prin hotararile pronuntate sau actele procedurale intocmite in calitate de magistrati (judecatori, respectiv procurori), au atras condamnarea Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Amintim ca in 2016 CEDO a decis ca primarului de Ramnicu Valcea Mircia Gutau i-au fost incalcate dreptul la aparare si dreptul la un proces echitabil din cauza ca in 2010 un complet format din judecatorii ICCJ Livia Stanciu, Hermina Iancu si Vasile Alixandri l-a condamnat pe Gutau la 3 ani si jumatate cu executare, dupa ce primarul fusese achitat si la fond, si la apel. Totul s-a facut fara readministrarea probelor si fara ca martorii sa fie reaudiati. Judecatoarea Hermina Iancu a facut opinie separata, in sensul achitarii. Intre timp, Vasile Alixandri a decedat in 2012.

De asemenea, proiectul lui Plesoianu prevede excluderea din Curtea Constitutionala a judecatorilor dovediti ca au colaborat cu serviciile de informatii pe baza unor protocoale.

Proiectul lui Liviu Plesoianu:


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Dinu date 7 February 2019 17:59 +3

Și Daniel Morar ? Că și el are bube-n cap !

# Bobes Paraschiva date 7 February 2019 17:40 +6

Nu stiu daca este normal ,ca un judecator care a comis o gramada de greseli cand se afla in sala de tribunal, sa ajunga judecator la CCR ! Cata credibilitate mai are aceasta persoana ? Despre morala nu mai zicem nimic ! CCR-ul o sa ajunga refugiul celor care au semnat protocoalele ilegale !

# Grigore date 7 February 2019 14:10 +6

Este chiar de neinteles de cate demersuri suplimentare, fie ele chiar si utile, este nevoie pentru a indrepta niste erori politice, deontologice, legale ori de logica elementara facute la un moment dat de oameni - care ar fi trebuit sa fie - de stat. Chiar nimeni nu va reusi in tara asta sa aplice legea in ce-i priveste pe infractorii astia de rang inalt? Ii stim cu totii. Cu numele lor in urechi ne trezim si ne culcam din 2014 incoace. Bun si proiectul asta de lege. Dar legile existente? Cine / ce le face inoperante? "Doamne... Dumnezeule!" - ca sa zic asa.

# FLORIN date 7 February 2019 13:25 -2

CRED CA CCR TREBUIE REFORMATA SI SA DEVINĂ SECTIE SPECIALA A ICCJ FORMATA DIN 5-7 MEMBRI=3 JUDECATORINUMITI DE ASOCIATIILE JUDECATORILOR, 2 PROCURORI, NUMITI DE ASOCIATIA PROCURORILOR ȘI 2 AVOCATI, NUMITI DE UNBR. SA TERMINAM CU NOMINALIZARILE POLITICE FACUTE DE PRESEDINTE, GUVERN, PARLAMENT. CRITERII STRICT PROFESIONALE, DE COMPETENTA, MORALĂ, EXPERIENȚĂ, PROFESIONALISM, DEMNITATE, VALOARE!

# Raducanu Vasile Ion date 7 February 2019 12:42 +3

Sa fi Om si apoi ....magistrat !

# Titian Costea date 7 February 2019 12:33 +7

Este un proiect foarte bun. Singura problemă este că decretul de destituire trebuie semnat de Werner, la fel ca și eventuala lege. El nu dă 2 bani pe Constutuție, de ce ar respecta legea?

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.