Noua Lege a Avocaturii, in varianta trimisa Camerei Deputatilor (document)

Data: 02 July 2015, 13:17 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1327 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii, miercuri 1 iulie 2015, varianta completa a noii Legi a Avocaturii, asa cum a fost adoptata de Senat in sedinta din 29 iunie 2015 si trimisa Camerei Deputatilor (camera decizionala).


UNBR a facut cateva precizari referitoare la Proiectul de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, potrivit carora dispozitiile ce vizeaza perchezitiile desfasurate la sediul avocatului din noua lege se refera la protejarea comunicarilor dintre client si avocat, atata vreme cat avocatul nu este suspectat de comiterea unor infractiuni.

"Principiile secretului profesional si al confidentialitatii comunicarilor avocat client sunt garantii ale drepturilor fundamentale la aparare si la un proces echitabil. Proiectul de lege tinde sa apere aceste garantii si sa apere atat avocatul, cat si justitiabilul, de presiunile nejustificate legal, in vederea obtinerii de probe", a transmis UNBR.

>>Varianta completa a Legii privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat

sursa foto: rfi.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.