NORME DE CONVIETUIRE SOCIALA - „Nu trebuie sa se faca in mod obiectiv, prin mijloace tehnice omologate”

Data: 03 decembrie 2019, 09:34 | autor: L.J. | 0 comentarii | 504 afisari

Prin Decizia 18/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept ia in examinare sesizarea formulata de Tribunalul Arad - Sectia a III-a de contencios administrativ si fiscal, litigii de munca si asigurari sociale, in Dosarul nr. 14.196/55/2017, privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarelor chestiuni de drept:

  "- in interpretarea art. 2 pct. 26 si pct. 27 din Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, aceste prevederi legale se coroboreaza/intregesc cu Ordinul nr. 119/2014 emis de Ministerul Sanatatii pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei in ce priveste limita de presiune acustica/nivelul de zgomot?
  - stabilirea zgomotului la «intensitate mare» in sensul art. 2 pct. 26 din Legea nr. 61/1991 sau la «intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor» in sensul art. 2 pct. 27 din Legea nr. 61/1991 trebuie sa se faca in mod obiectiv prin mijloace tehnice omologate sau nu?".

Judecatori:

Corina-Alina Corbu - presedintele completului
Maria Hrudei - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Horatiu Patrascu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Cezar Hincu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Rodica Florica Voicu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Daniel Gheorghe Severin - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Virginia Filipescu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Liliana Visan - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Adriana Florina Secreteanu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscalMinuta Inaltei Curti:

„ Respinge, ca inadmisibila, sesizarea formulata de Tribunalul Arad - Sectia a III-a de contencios administrativ si fiscal, litigii de munca si asigurari sociale, in Dosarul nr. 14.196/55/2017, in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarelor chestiuni de drept:

  ‘- in interpretarea art. 2 pct. 26 si pct. 27 din Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, aceste prevederi legale se coroboreaza/intregesc cu Ordinul nr. 119/2014 emis de Ministerul Sanatatii pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei in ce priveste limita de presiune acustica/nivelul de zgomot?

  - stabilirea zgomotului la «intensitate mare» in sensulart. 2 pct. 26 din Legea nr. 61/1991 sau la «intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor» in sensul art. 2 pct. 27 din Legea nr. 61/1991 trebuie sa se faca in mod obiectiv prin mijloace tehnice omologate sau nu?’.
  Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.