NELEGALITATEA REZOLUTIEI DE NUP. DOSARUL BASESCU-CASUNEANU – Ordonanta din 06.05.2015 a Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Nitu: „Ca urmare a disparitiei cauzei de impunitate, odata cu incheierea mandatului de Presedinte al Romaniei... Examinand actele dosarului nr. 94/P/2012, constat ca se impune infirmarea, ca nelegala si netemeinica, a solutiei adoptate in cauza fundamentata pe o cercetare incompleta a faptelor sesizate”

Data: 09 July 2015, 12:32 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1590 afisari

Prin ordonanta din 6 mai 2015, Procurorul General al Romaniei a dispus infirmarea, ca nelegala, a rezolutiei nr. 94/P/2012 din 25.06.2012 a PICCJ-SUPC, a procurorului Carmen Damian, si redeschiderea urmaririi penale in cauza. In adoptarea solutiei, Procurorul General al Romaniei a luat act de incetarea cauzei de impunitate ca urmare a incheierii mandatului de presedinte al Romaniei al lui Traian Basescu si de „inregistrarea pe rolul PICCJ a unei sesizari a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, privind existenta unor indicii temeinice de spalare a banilor de catre Casuneanu Costel, Basescu Traian s.a.”.


Proc. Gen. Tiberiu Mihail NITU

Extras din ordonanta:

Ca urmare a disparitiei cauzei de impunitate, odata cu incheierea mandatului de Presedinte al Romaniei al numitului Basescu Traian, la nivelul Sectiei de urmarire penala si criminalistica s-a procedat la evaluarea solutiilor adoptate fata de respectiva persoana, context in care rezolutia nr. 94/P/2012, din 25.06.2012, a fost apreciata ca fiind nelegala.

Examinand actele dosarului nr.94/P/2012 constat ca se impune infirmarea, ca nelegala si netemeinica, a solutiei adoptate in cauza fundamentata pe o cercetare incompleta a faptelor sesizate”. (...)

„Mai mult decat atat, la data de 08.04.2015, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost inregistrata sesizarea nr.C/XIV/22l2 a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, privind existenta unor indicii temeinice de spalare a banilor de catre Casuneanu Costel, Basescu Traian s.a. (...)

Un aspect vizat prin plangerea formulata de Grupul de Investigatii Politice este cel al incheierii de catre Casuneanu Costel a unor contracte cu Ministerul Transporturilor si Primaria Municipiului Bucuresti, in perioada in care cele doua institulii publice au fost conduse de Basescu Traian”.

Dispozitivul ordonantei:

1.Infirmarea, ca nelegala, a rezolutiei nr. 94/P/2012 din 25.06.2012 a PICCJ-SUPC si redeschiderea urmaririi penale in aceeasi cauza;

2.Trimiterea dosarului nr. 94/P/2012 al PICCJ-SUPC la Tribunalul Municipiului Bucuresti, impreuna cu un exemplar al prezentei ordonante, pentru confirmarea de catre judecatorul de camera preliminara a redeschiderii urmaririi penale”.

>>Ordonanta din 06.05.2015 a Procurorului General al Romaniei, de infirmare a rezolutiei din 25.06.2012 dispuse in dosarul nr. 94/P/2012

>>Rezolutia infirmata

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.