Neconstitutionalitate in Codul Muncii

Data: 05 June 2018, 16:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1168 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, marti, 6 iunie 2018, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind trecerea Monitorului Oficial de sub autoritatea Guvernului sub cea a Camerei Deputatilor.


Judecatorii constitutionali au constatat ca dispozitiile art.I pct.8 si ale art.II din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei sunt constitutionale in raport de criticile formulate.

De asemenea, CCR a respins, ca inadmisibila, obiectia de neconstitutionalitate referitoare la celelalte dispozitii criticate din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei.

Tot in sedinta de marti, CCR a admis exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.56 alin.(1) lit.c) teza intai din Legea nr.53/2003 - Codul muncii si a constatat ca acestea sunt constitutionale in masura in care sintagma „conditii de varsta standard” nu exclude posibilitatea femeii de a solicita continuarea executarii contractului individual de munca, in conditii identice cu barbatul, respectiv pana la implinirea varstei de 65 de ani.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.