Neconstitutionalitate in Codul de procedura penala

Data: 20 September 2018, 16:56 | autor: L.J. | 0 comentarii | 934 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei condusa de Valer Dorneanu (foto) a luat in dezbatere joi, 20 septembrie 2018, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.434 alin.(2) lit.g) din Codul de procedura penala, avand urmatorul cuprins: „Nu pot fi atacate cu recurs in casatie: […] g) hotararile pronuntate ca urmare a admiterii acordului de recunoaştere a vinovatiei”.


In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art.434 alin.(2) lit.g) din Codul de procedura penala sunt neconstitutionale.

Tot in sedinta de joi, CCR a dezbatut obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale nr.215/2001 si pentru abrogarea art.21 din Legea nr.213/1998 privind bunurile proprietate publica, obiectie formulata Presedintele Romaniei. In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale nr.215/2001 si pentru abrogarea art.21 din Legea nr.213/1998 privind bunurile proprietate publica este neconstitutionala in ansamblul sau.

CCR a mai dezbatut si obiectia de neconstitutionalitate a Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr.15/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania, obiectie formulata de un numar de 49 de deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului National Liberal, Grupului parlamentar al Uniunii Salvati Romania si un deputat neafiliat.

Comunicatul CCR:


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.